Úgy tűnik, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár átvette a nigériai falut fikázó utazó nagykövet helyét

politika
2018 október 12., 08:58
comments 82

Joggal aggódtak azok, akik már aggódtak Heltai Péterért: a Hungary Helps utazó nagykövete, aki korábban olyan aktív volt a közösségi oldalakon, június eleje óta nem posztolt. A hvg.hu most arról ír, bár hivatalosan nem erősítették meg, de kormányzati forrásokból úgy tudják, valóban nem Heltai már a felelőse az üldözött keresztények megsegítésére kitalált programnak. Ha nem ugrana be, hogy ki ő: tavaly decemberben utazó nagykövetként egy nigériai faluból posztolt, a képek mellé azt írta, 

Most mentem vissza „néhány” évszázadot.

photo_camera Fotó: Heltai Péter/Twitter

Helyét a mostanában feltűnően sokat szereplő Azbej Tristan vette át. A kormany.hu-ra két napja felkerült beszámoló szerint iraki, libanoni, egyiptomi, pakisztáni, és nigériai ösztöndíjas hallgatókat kísért el Ferenc pápához, rá úgy hivatkoznak, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azt, hogy a Hungary Helps pontosan mennyi pénzt költött humanitárius segítségre, a hvg.hu több mint négy hónapon keresztül hiába próbálta megtudni az Emmitől. A végül közérdekű adatigényléssel kikényszerített válaszukból az derült ki, hogy a kormány összesen 6,89 milliárd forintot költött közel-keleti és afrikai humanitárius projektekre. A Hungary Helps kiadásai száz százalékban egybeesnek azzal, amit az üldözött keresztények megsegítésére fordít az ország.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.