Úgy tűnik, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár átvette a nigériai falut fikázó utazó nagykövet helyét

Joggal aggódtak azok, akik már aggódtak Heltai Péterért: a Hungary Helps utazó nagykövete, aki korábban olyan aktív volt a közösségi oldalakon, június eleje óta nem posztolt. A hvg.hu most arról ír, bár hivatalosan nem erősítették meg, de kormányzati forrásokból úgy tudják, valóban nem Heltai már a felelőse az üldözött keresztények megsegítésére kitalált programnak. Ha nem ugrana be, hogy ki ő: tavaly decemberben utazó nagykövetként egy nigériai faluból posztolt, a képek mellé azt írta, 

Most mentem vissza „néhány” évszázadot.

Fotó: Heltai Péter/Twitter

Helyét a mostanában feltűnően sokat szereplő Azbej Tristan vette át. A kormany.hu-ra két napja felkerült beszámoló szerint iraki, libanoni, egyiptomi, pakisztáni, és nigériai ösztöndíjas hallgatókat kísért el Ferenc pápához, rá úgy hivatkoznak, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azt, hogy a Hungary Helps pontosan mennyi pénzt költött humanitárius segítségre, a hvg.hu több mint négy hónapon keresztül hiába próbálta megtudni az Emmitől. A végül közérdekű adatigényléssel kikényszerített válaszukból az derült ki, hogy a kormány összesen 6,89 milliárd forintot költött közel-keleti és afrikai humanitárius projektekre. A Hungary Helps kiadásai száz százalékban egybeesnek azzal, amit az üldözött keresztények megsegítésére fordít az ország.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.