Úgy tűnik, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár átvette a nigériai falut fikázó utazó nagykövet helyét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Joggal aggódtak azok, akik már aggódtak Heltai Péterért: a Hungary Helps utazó nagykövete, aki korábban olyan aktív volt a közösségi oldalakon, június eleje óta nem posztolt. A hvg.hu most arról ír, bár hivatalosan nem erősítették meg, de kormányzati forrásokból úgy tudják, valóban nem Heltai már a felelőse az üldözött keresztények megsegítésére kitalált programnak. Ha nem ugrana be, hogy ki ő: tavaly decemberben utazó nagykövetként egy nigériai faluból posztolt, a képek mellé azt írta, 

Most mentem vissza „néhány” évszázadot.

Fotó: Heltai Péter/Twitter

Helyét a mostanában feltűnően sokat szereplő Azbej Tristan vette át. A kormany.hu-ra két napja felkerült beszámoló szerint iraki, libanoni, egyiptomi, pakisztáni, és nigériai ösztöndíjas hallgatókat kísért el Ferenc pápához, rá úgy hivatkoznak, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azt, hogy a Hungary Helps pontosan mennyi pénzt költött humanitárius segítségre, a hvg.hu több mint négy hónapon keresztül hiába próbálta megtudni az Emmitől. A végül közérdekű adatigényléssel kikényszerített válaszukból az derült ki, hogy a kormány összesen 6,89 milliárd forintot költött közel-keleti és afrikai humanitárius projektekre. A Hungary Helps kiadásai száz százalékban egybeesnek azzal, amit az üldözött keresztények megsegítésére fordít az ország.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.