Az USA ausztrál nagykövetsége véletlenül egy sütiszörnyes macska fotójával küldött ki meghívókat egy pizsamás macska bulira

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elnézést kért az Egyesült Államok ausztrál nagykövetsége, miután véletlenül emailben küldtek ki egy meghívót, és a levélben többek között egy sütiszörnyes pizsamába öltöztetett macska fotója is szerepelt. 

Amerikai diplomáciai források megerősítették, hogy valóban kiküldték a külügyes hivatalos címről a 'találkozó' tárgyú levelet, azt azonban nem mondták meg, hogy azt hányan kaphatták meg. 

A kiküldött fotó

A bocsánatkérés során a nagykövetség a levelet gyakorlási hibának nevezte, és jelezték, hogy a levélben ígért macska-pizsama party elmarad, mivel egy ilyen esemény megszervezése az amerikai misszió szakértelmén kívül esne. És valójában az történt, hogy a követség egyik új munkatársa tesztelte éppen a követség hírlevélplatformját. 

Az új-zélandi amerikai nagykövetség persze lecsapott a magas labdára, és Twitteren válaszoltak:

A macska-pizsama jam említése mellett a levélben latin szavak is szerepeltek, illetve a meghívottaknak fel volt kínálva a lehetőség, hogy elfogadják a meghívást. 

A követség szóvivője elmondta azt is, hogy új korlátozásokat vezetnek be a levelezési rendszerükben, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.