Az USA ausztrál nagykövetsége véletlenül egy sütiszörnyes macska fotójával küldött ki meghívókat egy pizsamás macska bulira

Elnézést kért az Egyesült Államok ausztrál nagykövetsége, miután véletlenül emailben küldtek ki egy meghívót, és a levélben többek között egy sütiszörnyes pizsamába öltöztetett macska fotója is szerepelt. 

Amerikai diplomáciai források megerősítették, hogy valóban kiküldték a külügyes hivatalos címről a 'találkozó' tárgyú levelet, azt azonban nem mondták meg, hogy azt hányan kaphatták meg. 

A kiküldött fotó

A bocsánatkérés során a nagykövetség a levelet gyakorlási hibának nevezte, és jelezték, hogy a levélben ígért macska-pizsama party elmarad, mivel egy ilyen esemény megszervezése az amerikai misszió szakértelmén kívül esne. És valójában az történt, hogy a követség egyik új munkatársa tesztelte éppen a követség hírlevélplatformját. 

Az új-zélandi amerikai nagykövetség persze lecsapott a magas labdára, és Twitteren válaszoltak:

A macska-pizsama jam említése mellett a levélben latin szavak is szerepeltek, illetve a meghívottaknak fel volt kínálva a lehetőség, hogy elfogadják a meghívást. 

A követség szóvivője elmondta azt is, hogy új korlátozásokat vezetnek be a levelezési rendszerükben, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő. (BBC)