A Momentum már most egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat, hogy egy jelölttel induljanak Simonka helyéért

Megerősítette a párt az ATV.hu értesüléseit: valóban egyeztetésre hívja az ellenzéki erőket a Momentum Mozgalom, hogy egyetlen jelölttel álljanak ki a fideszessel szemben Simonka György körzetében. Bár a Fidesz országgyűlési képviselőjének még fel sem függesztették a mentelmi jogát, a Momentum már most úgy kalkulál, hogy megállapítják, elkövette a költségvetési csalást, így új választást kell tartani a körzetben. Az atv.hu úgy tudja, hogy a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kapott meghívót a tárgyalásra. Hajnal Miklós, a Momentum elnöksége a csatornának elmondta, hogy az 

egyeztetésre hamarosan, akár már a héten sor kerülhet. 

Hajnal hozzátettte: nem zárkóznának el attól, hogy civil jelölt legyen, mint ahogyan attól sem, hogy valamelyik párt jelöltje álljon szembe a kormánypárt emberével. Egy a fontos szerinte, hogy egy 

„jó kampányt kell csinálni”.

A Momentum politikusa elmondta, hogy jelenleg a Békés megyei tagságukkal egyeztetnek a lehetséges jelölt személyéről, hogy vannak-e már nevek a fejekben. 

A Legfőbb Ügyészség szerdán közölte: indítványozták Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.