A Momentum már most egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat, hogy egy jelölttel induljanak Simonka helyéért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megerősítette a párt az ATV.hu értesüléseit: valóban egyeztetésre hívja az ellenzéki erőket a Momentum Mozgalom, hogy egyetlen jelölttel álljanak ki a fideszessel szemben Simonka György körzetében. Bár a Fidesz országgyűlési képviselőjének még fel sem függesztették a mentelmi jogát, a Momentum már most úgy kalkulál, hogy megállapítják, elkövette a költségvetési csalást, így új választást kell tartani a körzetben. Az atv.hu úgy tudja, hogy a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kapott meghívót a tárgyalásra. Hajnal Miklós, a Momentum elnöksége a csatornának elmondta, hogy az 

egyeztetésre hamarosan, akár már a héten sor kerülhet. 

Hajnal hozzátettte: nem zárkóznának el attól, hogy civil jelölt legyen, mint ahogyan attól sem, hogy valamelyik párt jelöltje álljon szembe a kormánypárt emberével. Egy a fontos szerinte, hogy egy 

„jó kampányt kell csinálni”.

A Momentum politikusa elmondta, hogy jelenleg a Békés megyei tagságukkal egyeztetnek a lehetséges jelölt személyéről, hogy vannak-e már nevek a fejekben. 

A Legfőbb Ügyészség szerdán közölte: indítványozták Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.