A Momentum már most egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat, hogy egy jelölttel induljanak Simonka helyéért

Megerősítette a párt az ATV.hu értesüléseit: valóban egyeztetésre hívja az ellenzéki erőket a Momentum Mozgalom, hogy egyetlen jelölttel álljanak ki a fideszessel szemben Simonka György körzetében. Bár a Fidesz országgyűlési képviselőjének még fel sem függesztették a mentelmi jogát, a Momentum már most úgy kalkulál, hogy megállapítják, elkövette a költségvetési csalást, így új választást kell tartani a körzetben. Az atv.hu úgy tudja, hogy a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kapott meghívót a tárgyalásra. Hajnal Miklós, a Momentum elnöksége a csatornának elmondta, hogy az 

egyeztetésre hamarosan, akár már a héten sor kerülhet. 

Hajnal hozzátettte: nem zárkóznának el attól, hogy civil jelölt legyen, mint ahogyan attól sem, hogy valamelyik párt jelöltje álljon szembe a kormánypárt emberével. Egy a fontos szerinte, hogy egy 

„jó kampányt kell csinálni”.

A Momentum politikusa elmondta, hogy jelenleg a Békés megyei tagságukkal egyeztetnek a lehetséges jelölt személyéről, hogy vannak-e már nevek a fejekben. 

A Legfőbb Ügyészség szerdán közölte: indítványozták Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.