Budapesti ingatlanokba fektetett az odesszai olajmaffia feje

gazdaság
2018 október 18., 07:48
comments 30

Értékes ingatlanokat vásárolt fel Budapesten az odesszai olajmaffia 2017-ben elhunyt főnöke, Alekszandr Angert, írja a Napi.hu. Az ukrán olajmaffiózók londoni ingatlanvásárlásairól idén tavasszal a Paradise Papers szivárogtatása révén szerezhetett tudomást a világ, akkor ismerhettük meg az odesszai olajmaffia főnöke, Alekszandr Angert Ánya nevű lányát, aki több értékes londoni luxusingatlan tulajdonosa is. A Napi.hu értesülései szerint Ánya Angert neve magyar ingatlanok tulajdonosaként is felbukkant.

A lap szerint az Angertékhez köthető ingatlanok kivétel nélkül a XII. kerületben, a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vannak.

A Napi.hu megkeresésére az önkormányzat első körben úgy reagált, hogy "nincs tudomásuk" róla, hogy az ukrán maffia betette a lábát a kerületbe. Mint írták, a külföldi állampolgárok ingatlanszerzése kapcsán az alpolgármester nyilatkozik, hogy a vétel sérti-e az önkormányzat érdekét, majd a kormányhivatal dönt az ingatlanszerzés engedélyezéséről. "A vásárlások arányában kiemelkedő a kínai állampolgárok száma, nem jellemző, hogy ukrán vevők hegyvidéki ingatlanokat vásároljanak. Az elmúlt két évben erre kettő esetben került sor, akkor sem a Béla király úton vagy a környékén történt, és nem találkoztunk az Angert névvel" - írták.

Amikor a Napi.hu megküldte azokat a tulajdoni lapokat, amiken ott állt az Angert név, az önkormányzat már csak szóban reagált. Azt mondták, hogy a lap megkeresésére csak az elmúlt két év adásvételeit vizsgálták meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.