Budapesti ingatlanokba fektetett az odesszai olajmaffia feje

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Értékes ingatlanokat vásárolt fel Budapesten az odesszai olajmaffia 2017-ben elhunyt főnöke, Alekszandr Angert, írja a Napi.hu. Az ukrán olajmaffiózók londoni ingatlanvásárlásairól idén tavasszal a Paradise Papers szivárogtatása révén szerezhetett tudomást a világ, akkor ismerhettük meg az odesszai olajmaffia főnöke, Alekszandr Angert Ánya nevű lányát, aki több értékes londoni luxusingatlan tulajdonosa is. A Napi.hu értesülései szerint Ánya Angert neve magyar ingatlanok tulajdonosaként is felbukkant.

A lap szerint az Angertékhez köthető ingatlanok kivétel nélkül a XII. kerületben, a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vannak.

A Napi.hu megkeresésére az önkormányzat első körben úgy reagált, hogy "nincs tudomásuk" róla, hogy az ukrán maffia betette a lábát a kerületbe. Mint írták, a külföldi állampolgárok ingatlanszerzése kapcsán az alpolgármester nyilatkozik, hogy a vétel sérti-e az önkormányzat érdekét, majd a kormányhivatal dönt az ingatlanszerzés engedélyezéséről. "A vásárlások arányában kiemelkedő a kínai állampolgárok száma, nem jellemző, hogy ukrán vevők hegyvidéki ingatlanokat vásároljanak. Az elmúlt két évben erre kettő esetben került sor, akkor sem a Béla király úton vagy a környékén történt, és nem találkoztunk az Angert névvel" - írták.

Amikor a Napi.hu megküldte azokat a tulajdoni lapokat, amiken ott állt az Angert név, az önkormányzat már csak szóban reagált. Azt mondták, hogy a lap megkeresésére csak az elmúlt két év adásvételeit vizsgálták meg.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.