A saját testvére akart lenni egy mezőtúri férfi

képzavar
2018 október 19., 06:08
comments 66

A mezőtúri N. György július 11-én a Balassagyarmati Járási Hivatalban önmagát testvérének kiadva, annak személyi adatait felhasználva bejelentette, hogy testvére személyi igazolványa elveszett.

Ezután az 53 éves férfi a saját arcképével, és testvére személyi adataival új személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezte a hatóságnál.

Az érvényes okmány el is készült, ezzel György közreműködött abban, hogy valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

N. Györgyöt az előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatására. Közokirat-hamisítással és hatóság félrevezetésével gyanúsítják. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.