Az isztambuli szaúdi konzulátus török dolgozóit hallgatták ki pénteken

Tanúként beidézte és kihallgatta az isztambuli főügyészség a szaúdi főkonzulátus 15 török állampolgárságú alkalmazottját, írja a BBC. A híresztelések szerint arra keresték a választ a nyomozók, hogy igaz-e, hogy aznap, mikor a szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi eltűnt, kényszerszabadságra küldték őket. Állítólag kihallgatták a külképviselet sofőrjét, műszaki karbantartóját, könyvelőjét és ügyfélszolgálati munkatársát is. 

Fotó: Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency

Konkrétumok említése nélkül, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken Tiranában arról beszélt, hogy 

a török hatóságoknak már vannak bizonyítékai az ügyben.

Hozzátette, hogy beidézhetnek még konzulátoson dolgozókat, de hangsúlyozta: a bármelyik szaúdi diplomata haza akar térni országába, megteheti, a török hatóságok nem korlátozzák. A helyi média szerint az eltűnt újságíró maradványait a város melletti Belgrád nevű erdőben keresik. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.