Az isztambuli szaúdi konzulátus török dolgozóit hallgatták ki pénteken

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tanúként beidézte és kihallgatta az isztambuli főügyészség a szaúdi főkonzulátus 15 török állampolgárságú alkalmazottját, írja a BBC. A híresztelések szerint arra keresték a választ a nyomozók, hogy igaz-e, hogy aznap, mikor a szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi eltűnt, kényszerszabadságra küldték őket. Állítólag kihallgatták a külképviselet sofőrjét, műszaki karbantartóját, könyvelőjét és ügyfélszolgálati munkatársát is. 

Fotó: Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency

Konkrétumok említése nélkül, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken Tiranában arról beszélt, hogy 

a török hatóságoknak már vannak bizonyítékai az ügyben.

Hozzátette, hogy beidézhetnek még konzulátoson dolgozókat, de hangsúlyozta: a bármelyik szaúdi diplomata haza akar térni országába, megteheti, a török hatóságok nem korlátozzák. A helyi média szerint az eltűnt újságíró maradványait a város melletti Belgrád nevű erdőben keresik. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.