Az Oktatási Hivatalnál nem folyik vizsgálat a CEU ügyében

oktatás
2018 október 19., 14:15
comments 25

Rákérdezett az Oktatási Hivatalnál Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arra, hogy vizsgálják-e a CEU működősét. A kormány arra hivatkozva, hogy az ellenőrzés még tart, hosszú hónapok óta húzza az egyetem magyarországi működéséről szóló megállapodás aláírását New York állam. Rétvári Bence legutóbb csütörtökön nyilatkozott úgy, hogy zajlik az ellenőrzés.

"A CEU esetében a vizsgálat hosszabb ideig tart, mert eredetileg nem volt amerikai anyaintézménye és az Egyesült Államokban oktatási tevékenységet nem végzett, így ezen feltételek teljesítését vizsgálni szükséges,"

írta az Emmi államtitkára. Ezzel szemben a Szélnek írt válaszában az Oktatási Hivatal azt írta:

náluk nem folyik vizsgálat.

Hogy akkor hol, rejtély.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.