Kovács István diplomafilmje nyerte el a közönségdíjat a luxemburgi CinEast filmfesztiválon

Kovács István az Ostrom című diplomafilmje nyerte el a közönségdíjat a luxemburgi CinEast filmfesztiválon, számolt be a Magyar Nemzeti Filmalap.

A CinEast filmfesztivált október 4. és 21. között rendezték meg Luxemburgban, húsz országból mintegy 50 rövidfilmet mutattak be rajta. Kovács diplomafilmjének nemzetközi premierje még a szarajevói filmfesztiválon volt nyáron; a budapesti Friss Hús fesztiválon a zsűri elismerő oklevelét, majd a BuSho fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm díját nyerte el. Szeptember közepén az amerikai filmakadémia Bronz Diák Oscar-díjjal tüntette ki a magyar diplomafilmet.

A történet a háború sújtotta Szarajevóban játszódik 1994-ben, főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt. Életveszélyes terve végrehajtásától sem szomszédjai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani. 

A fesztivál nagydíját pedig Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.