Rappelve próbált szimpatikusnak látszani a berlini rendőrség, de kisebb botrány lett belőle

külföld
2018 október 23., 10:53
comments 95

Bénácska, de összességében ártatlan rapvideóval próbálta népszerűsíteni magát a berlini rendőrség. A videót a Berlin közepén fekvő, multikulti Gesundbrunnen városrész egyik civil szervezete készítette közösen a helyi rendőrséggel, és lényegében arról szól, hogy a rendőr a barátod.

link Forrás

Az egész mégis a visszájára sült el, mert a videót az a Tahsin Özkan rendezte, aki 2016-ban egy másik rapvideót is forgatott. Abban a SadiQ nevű rapper iszlamista szélsőségeseket dicsőít és a Charlie Hebdóban elkövetett mészárláson is gúnyolódik.

Mindez különösen kellemetlen lehet a videóban megjelenő rendőröknek, köztük a helyi rendőrkapitánynak, a berlini képviselőház elnökének, a berlini rendőrminiszternek és a szociáldemokraták helyi parlamenti képviselőjének is.

Még úgy is, ha Özhan amúgy nagyon bánja, hogy két éve leforgatta azt a videót. Mint mondja, mindössze kétszer találkozott SadiQ-kal, és amúgy azóta szociális munkásként és médiatanárként dolgozik. (Via Berliner Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.