12 négyzetméteren lakik a miskolci család, de onnan is menniük kell

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az RTL Klub számolt be szerda este a szerencsétlenül járt miskolci Mézes családról, akiknek márciusban égett le a bérelt házuk, amit épp készültek volna megvásárolni. A házban égett minden ruhájuk, holmijuk és a vásárlásra félretett pénz is, így csak szívességből tudták meghúzni magukat azóta egy alig 12 négyzetméter alapterületű házban, Miskolc egyik külvárosában. A szülők két fogyatékos gyereket is nevelnek, és bajban vannak, mert egy hét múlva el kell hagyniuk a faházat is, ami egyébként sem fűthető, így télen lakhatatlan. A riportban Mézesné Szilágyi Zsuzsanna arról beszél, részletre nem adnak el nekik lakást, ami vízzel minimum 2 millió forint arrafelé, egyben viszont nincs ennyi pénzük. Férje három infarktus után újra dolgozik, így most kölcsönt keresnek, de csak egy hetük maradt, mielőtt el kell hagyják a házat. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.