Három év után szabadon engedték a japán újságírót Szíriában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három évvel azután, hogy 2015-ben az an-Nuszra Front Szíriában elrabolta, épségben szabadult ki a japán Jaszuda Dzsumpei kedden. Az újságíró az eltelt idő alatt több iszlamista csoportnál is raboskodott, legutóbb a többségében kínai ujgur dzsihadistákból álló Turkesztáni Iszlám Párt tartotta fogságban. 

Fotó: HUSEYIN BOZOK/AFP

Jelenleg már egy dél-törökországi bevándorlási központban van, ahol már találkozott a japán nagykövetség munkatársaival. A 44 éves szabadúszó újságíróként dolgozó férfi állapota kielégítő, a lehető leghamarabb hazaviszik Japánba. 

Tokió állítja: nem fizettek váltságdíjat Jaszuda szabadulásáért.

A Reuters beszámolója szerint nem először vált a férfi emberrablás áldozatául: egy évvel szíriai elfogása előtt Bagdadban történt vele hasonló. (MTI/NYTimes)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.