A volt CEU-s kormányszóvivő szerint a CEU csak blöfföl

A kormányzati kommunikáció most is humoránál volt, és a CEU-n végzett Kovács Zoltánt állította ki, hogy mondjon valamit a CEU kivonulásáról.

 Michael Ignatieff, az egyetem rektora csütörtökön jelentette be, hogy a CEU az amerikai akkreditációjú mester és doktori képzéseire jelentkező hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A lépést azzal indokolta, hogy a magyar kormány nem írta alá az intézmény New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten.

De Kovács Zoltán szerint a CEU bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik,

egy Soros-féle politikai blöff.

Kovács Zoltánnál bejelzett a blöffradar

A kormányszóvivő azt mondta, hogy Közép-Európai Egyetem „ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is” Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni.

Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltek velük”. Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.