A volt CEU-s kormányszóvivő szerint a CEU csak blöfföl

POLITIKA
2018 október 25., 14:26
comments 188

A kormányzati kommunikáció most is humoránál volt, és a CEU-n végzett Kovács Zoltánt állította ki, hogy mondjon valamit a CEU kivonulásáról.

 Michael Ignatieff, az egyetem rektora csütörtökön jelentette be, hogy a CEU az amerikai akkreditációjú mester és doktori képzéseire jelentkező hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A lépést azzal indokolta, hogy a magyar kormány nem írta alá az intézmény New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten.

De Kovács Zoltán szerint a CEU bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik,

egy Soros-féle politikai blöff.

Kovács Zoltán a sajtótájékoztatón
photo_camera Kovács Zoltánnál bejelzett a blöffradar

A kormányszóvivő azt mondta, hogy Közép-Európai Egyetem „ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is” Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni.

Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltek velük”. Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.