A volt CEU-s kormányszóvivő szerint a CEU csak blöfföl

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormányzati kommunikáció most is humoránál volt, és a CEU-n végzett Kovács Zoltánt állította ki, hogy mondjon valamit a CEU kivonulásáról.

 Michael Ignatieff, az egyetem rektora csütörtökön jelentette be, hogy a CEU az amerikai akkreditációjú mester és doktori képzéseire jelentkező hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A lépést azzal indokolta, hogy a magyar kormány nem írta alá az intézmény New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten.

De Kovács Zoltán szerint a CEU bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik,

egy Soros-féle politikai blöff.

Kovács Zoltánnál bejelzett a blöffradar

A kormányszóvivő azt mondta, hogy Közép-Európai Egyetem „ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is” Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni.

Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltek velük”. Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.