Balhéval zárult a forduló rangadója, de mi történt a mérkőzésen? - review, Day 9

LB
futball
2018 október 25., 10:19
photo_camera Fotó: Action Foto Sport/NurPhoto

Kicsit megkésve ugyan, de most sem maradhat el a már megszokott review. A Premier League kilencedik fordulója rögtön egy rangadóval indult, így elemzésünkben is a Chelsea - Manchester United mérkőzésé a főszerep, mely közel sem zajlott eseménytelenül. De mi is történt pontosan?

Kezdők

Sarri nem variált sokat, szokásos kezdőcsapatát nevezte Mourinho ellen is, aki viszont Martiallal és Rashforddaal támadott a széleken és Matával középen. Kimaradt McTominay és Bailly a Newcastle elleni meccshez képest és Alexisre továbbra is csak csereként számított a portugál mester.

photo_camera Fotó: saját

Első félidő

Ahogyan azt várhattuk is, a hazai csapat dominálta a mérkőzést, ezt a 62%-os labdabirtoklási mutató is jól mutatja. Persze ez nem azt jelenti, hogy Mourinho ne tett volna azért, hogy elrontsa korábbi csapata játékát, sőt egyenesen beáldozta legkreatívabb játékosát, Matát Jorginho követésére. Nyilvánvaló, hogy Sarri kedvence alapvetően határozza meg az egész csapata rendszerét, a spanyollal a nyakán viszont szinte teljesen súlytalanná vált. Így Rüdigeréknek kellett megtalálni a középre mozgó Hazard-t vagy Moratát, átpasszolva a középpályát. A labda tehát a játékrész igen nagy hányadában a vendég térfélen gurult, de igazán nagy helyzet nem született akcióból, noha Hazard próbálta megkeverni Smallingékat a gyors irányváltásaival labdával és anélkül is.

photo_camera A United kompakt középpályás blokkal próbálta bebiztosítani magát, Jorginho a meccs nagy részében megjátszhatatlan volt Mata jóvoltából. Fotó: saját

A United játéka sokkal kevesebb taktikai és esztétikai finomságot rejtegetett. A remény, hogy Martial Rashford és Mata csapatba állításával őszinte támadójátékot láthatnak a Vörös Ördögök szurkolói hamar szertefoszlani látszott. A két szélső feladata igen egyszerű volt: vagy a Lukaku által megcsúsztatott labdákra kellett megérkezniük lendületből, vagy az eléjük területbe bevágott indításokkal kellett a kapuig gyalogolniuk. Egyik szituáció sem rejtegetett magában igazi veszélyt Kepának az egész félidőben semmi dolga nem akadt. A Chelsea magasan támadta le ellenfele védelmét és rendkívül agresszív volt a középpályán is a presszing.

photo_camera Mindkét vendég középhátvédre jutott ember a letámadásnál, hogy még véletlenül se tudják nyugodtan felvinni a labdát. Fotó: saját

A vezetést Rüdiger szerezte meg a Kékeknek, miután bántóan könnyen verte át Pogbát és Lindelöföt és üresen a kapuba fejelt Willian szöglete után.

Második félidő

A két héttel ezelőtti, Newcastle elleni fordításnál észrevehettük, hogy Mourinho motiváció generátora még működik, főleg a félidei szünetben. Szombaton ismét elővette és milyen jól tette: csapata sokkal jobban megbecsülte a labdát és helyzetei is akadtak. Volt kidolgozott támadásépítés, kontráknál pontosabbak voltak és a Chelsea tizenhatosa előtt is többet töltöttek, ki is egyenlítettek Martial révén.

photo_camera A United a második félidőben kevesebb időt hagyott a hazai védőknek, hogy pontosan tudják játékba hozni Hazard-t és társait. Fotó: saját

A Chelsea fásultabban érkezett a második félidőre és rosszul esett Hazardéknak, hogy a United agresszívabbá vált. Nagy helyzetet ugyan az első játékrészben sem alakítottak ki akcióból, a másodikban viszont még ennek veszélye sem igazán látszott. Lukakuék magasabban is kezdték a védekezést, a középpályán pedig kompaktabbak maradtak, kevesebb passzfolyosót hagyva.

A vezetést is megszerezték a Vörös Ördögök, miután David Luiz hibáját követően elcsúszott a Chelsea védelem és Martial szépen tekert az alsó sarokba. Ezután a hazaiaknak még kezdeményezőbbé kellett válnia, de nem igazán sikerült feltörni a manchesteri reteszt.

photo_camera A vendégek jól követték le a Chelsea labdajáratását, de végül nem lett elég a szervezettség. Fotó: saját

Az egyenlítést végül sikerült kiharcolni egy tizenhatoson belüli kavarodás után Barkley által a hosszabbításban, ami után még egy kisebb cicaharc is kialakult a padok körül.

Összegzés

Két teljesen eltérő félidőt láthattunk, elsősorban a vendég játékosok felfogásbeli-változása miatt. A meccset a Chelsea irányította, de ez nem feltétlenül mutatkozott meg nagy helyzetekben és végül nagyot kellett harcolniuk az egyenlítésért is. A vendégek szívhatják a fogukat az utolsó pillanatokban beszedett gól miatt, de a meccs teljes képét nézve jogosan kell megelégedniük az egy ponttal.

A hét képe

link Forrás

A hét statisztikái:

  • Az Arsenal sorozatban hetedik bajnoki mérkőzését nyerte meg.
  • A Cardiff a klub történetében először szerzett legalább 4 gólt egy PL mérkőzésen.
  • Egymást követő 9 mérkőzésen, ugyanazt a kezdő tizenegyet nevezték a farkasok.
  • A Huddersfield az elmúlt 5 hazai mérkőzésén nem szerzett gólt.
  • A PL történetében Ryan Sessegnon lett az első gólszerző, aki nem az 1900-as években született.

A hét balhéja

A Chelsea-Manchester United mérkőzés végén kicsit elszabadultak az indulatok, amikor Barkley gólját követően Marco Ianni (a Chelsea egyik stábtagja) a Vörös Ördögök kispadja előtt kezdett heves, provokáló ünneplésbe. Mourinho a látottak után azonnal felpattant a kispadról, majd a stábtag felé indult. Hirtelen jó pár ember állt az útjába, így a mérkőzés egy kisebb tülekedéssel ért véget.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.