Belebukhat az arcfestésbotrányba Amerika leghíresebb tévés műsorvezetőnője

Megyn Kelly (Mark Wilson/Getty Images/AFP)Fotó: MARK WILSON

Az Egyesült Államok egyik leghíresebb és legjobban fizetett tévés műsorvezetőnője az a Megyn Kelly, aki világszerte akkor vált először ismertté, amikor jobboldali-konzervatív-trumpista Fox News sztárjaként a 2016-os elnökválasztási kampány során kemény kérdéseivel többször is keményen megszorongatta Donald Trumpot. Utána akkor került mindenütt a címlapokra, amikor szexuális zaklatással vádolta meg a Fox News elnökét, Roger Ailes-t, majd évi több, mint 20 millió dollárért átigazolt a konkurens NBC-hez.

Kelly, aki korábban többször került bajba rasszistának vagy minimum érzéketlennek minősített megjegyzései miatt, e hét keddjén arról értekezett a reggeli műsorában, hogy kiskorában milyen természetes volt, hogy a gyerekek Halloweenkor feketére festhették az arcukat. A blackface, vagyis a nem fekete emberek arcának feketére mázolása - leggyakrabban színpadon vagy jelmezbálban - a kulturált világban mindenütt tuskóságnak számít, de Amerikában különösen érzékeny téma.

Az NBC 48 órán belül levette a képernyőről Kellyt, aki a legfrissebb hírek szerint nem is térhet vissza oda. Az ügyvédje állítólag már a távozás részleteiről tárgyal a csatornával, például arról, hogy kifizetik-e neki a 3 éves szerződésének idejére járó, összesen 69 millió dollárt.

De úgy tűnik hogy Kelly nem a békés válás híve, állítólag ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy a lelépéséről folytatott mai tárgyalásokon az ügyvédjén kívül Ronan Farrow szabadúszó újságíró, a Weinstein-botrányt kirobantó tényfeltáró cikk szerzője is jelen legyen. Farrow a híres cikkét ugyanis az NBC megbízásából írta meg, ám a csatorna azt elsüllyesztette, hogy Farrow végül a New Yorkerben tudja megjelentetni. Ezek után mind Farrow, mind Kelly többször is keményen támadták az NBC-t és annak elnökét, Andy Lack-et, utóbbi magán az NBC-n, élő adásban. Vagyis Farrow emlegetése nem más, mint nyílt provokáció.

(via Guardian)November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.