A Fidesz 18. alkalommal szavazta le az ügynökakták nyilvánosságra hozását

politika
2018 október 30., 15:57
comments 293

Az LMP egyik legrégebbi hagyománya, hogy rendszeresen benyújtanak egy törvényjavaslatot az ügynökakták nyilvánossá tételéről, valamint az állampárti vezetők egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról, amit a fideszes többség rendszeresen leszavaz.

Kedden az LMP 18. alkalommal nyújtotta be a javaslatot, amit a kormánypárti többség persze megint leszavazott. A Fidesz és a KDNP képviselői, valamint Ritter Imre nemzetiségi képviselő mellett most 

nemmel szavazott az MSZP két politikusa, Molnár Gyula és Gurmai Zita is.

Így a javaslat 53 igen és 112 nem mellett megint elbukott.

Az LMP erről kiadott közleménye szerint  a Fidesz-KDNP többsége láthatóan foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit.  A kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket. Szerintük egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.