A török főügyészség szerint a szaúdi újságírót előre kitervelten megfojtották, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, amint október 2-án belépett Isztambulban hazája főkonzulátusára – közölte írásos nyilatkozatában az isztambuli főügyészség.

Mint írták: Hasogdzsi holttestét a gyilkosság után feldarabolták, majd megsemmisítették.

Dzsamál Hasogdzsi (sötét zakóban) belép a szaúdi konzulátus épületébe. Ez az utolsó felvétel az eltűnt újságíróról.Fotó: CCTV/Hurriyet via AP

A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib szerdán 3 napos isztambuli tartózkodása végére ért.

A szaúdi főügyész ez idő alatt megbeszéléséket folytatott az isztambuli kollégájával, Irfan Fidannal, és felkereste a gyilkosság helyszínét, a szaúdi főkonzulátust, illetve hajnalban ellátogatott a török hírszerzés isztambuli regionális igazgatóságára is. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.