A török főügyészség szerint a szaúdi újságírót előre kitervelten megfojtották, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, amint október 2-án belépett Isztambulban hazája főkonzulátusára – közölte írásos nyilatkozatában az isztambuli főügyészség.

Mint írták: Hasogdzsi holttestét a gyilkosság után feldarabolták, majd megsemmisítették.

Dzsamál Hasogdzsi (sötét zakóban) belép a szaúdi konzulátus épületébe. Ez az utolsó felvétel az eltűnt újságíróról.Fotó: CCTV/Hurriyet via AP

A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib szerdán 3 napos isztambuli tartózkodása végére ért.

A szaúdi főügyész ez idő alatt megbeszéléséket folytatott az isztambuli kollégájával, Irfan Fidannal, és felkereste a gyilkosság helyszínét, a szaúdi főkonzulátust, illetve hajnalban ellátogatott a török hírszerzés isztambuli regionális igazgatóságára is. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.