A török főügyészség szerint a szaúdi újságírót előre kitervelten megfojtották, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

Előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, amint október 2-án belépett Isztambulban hazája főkonzulátusára – közölte írásos nyilatkozatában az isztambuli főügyészség.

Mint írták: Hasogdzsi holttestét a gyilkosság után feldarabolták, majd megsemmisítették.

Dzsamál Hasogdzsi (sötét zakóban) belép a szaúdi konzulátus épületébe. Ez az utolsó felvétel az eltűnt újságíróról.Fotó: CCTV/Hurriyet via AP

A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib szerdán 3 napos isztambuli tartózkodása végére ért.

A szaúdi főügyész ez idő alatt megbeszéléséket folytatott az isztambuli kollégájával, Irfan Fidannal, és felkereste a gyilkosság helyszínét, a szaúdi főkonzulátust, illetve hajnalban ellátogatott a török hírszerzés isztambuli regionális igazgatóságára is. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.