Az orosházi fideszesek tárgyalni se voltak hajlandók arról, hogy kivizsgálják-e a meggyanúsított Simonka ügyeit

Vizsgálóbizottság felállítását javasolta az orosházi képviselőtestület szocialista képviselője, Fetser János a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással meggyanúsított fideszes parlamenti képviselőhöz, Simonka Györgyhöz köthető szerződések áttekintésére. Javaslatát még csak napirendre se vette a testület, a fideszes többség név szerinti szavazáson elvetette azt.

Ennek a Népszava szerint oka lehetett, hogy a testület összetétele miatt a vizsgálóbizottságban egy fideszes mellett egy szocialista és egy jobbikos kapott volna helyet, vagyis ellenzéki többségű lett volna.

Simonka mentelmi jogát hétfői ülésén vonta meg a parlament. A képviselőt az ügyészség bűnszervezetben történt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásra való felbujtással gyanúsítja, az okozott kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.