Az orosházi fideszesek tárgyalni se voltak hajlandók arról, hogy kivizsgálják-e a meggyanúsított Simonka ügyeit

bűnügy
2018 október 31., 08:36
comments 105

Vizsgálóbizottság felállítását javasolta az orosházi képviselőtestület szocialista képviselője, Fetser János a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással meggyanúsított fideszes parlamenti képviselőhöz, Simonka Györgyhöz köthető szerződések áttekintésére. Javaslatát még csak napirendre se vette a testület, a fideszes többség név szerinti szavazáson elvetette azt.

Ennek a Népszava szerint oka lehetett, hogy a testület összetétele miatt a vizsgálóbizottságban egy fideszes mellett egy szocialista és egy jobbikos kapott volna helyet, vagyis ellenzéki többségű lett volna.

Simonka mentelmi jogát hétfői ülésén vonta meg a parlament. A képviselőt az ügyészség bűnszervezetben történt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásra való felbujtással gyanúsítja, az okozott kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.