Az orosházi fideszesek tárgyalni se voltak hajlandók arról, hogy kivizsgálják-e a meggyanúsított Simonka ügyeit

Vizsgálóbizottság felállítását javasolta az orosházi képviselőtestület szocialista képviselője, Fetser János a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással meggyanúsított fideszes parlamenti képviselőhöz, Simonka Györgyhöz köthető szerződések áttekintésére. Javaslatát még csak napirendre se vette a testület, a fideszes többség név szerinti szavazáson elvetette azt.

Ennek a Népszava szerint oka lehetett, hogy a testület összetétele miatt a vizsgálóbizottságban egy fideszes mellett egy szocialista és egy jobbikos kapott volna helyet, vagyis ellenzéki többségű lett volna.

Simonka mentelmi jogát hétfői ülésén vonta meg a parlament. A képviselőt az ügyészség bűnszervezetben történt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásra való felbujtással gyanúsítja, az okozott kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.