A Twitter bocsánatot kért, miután a trending topicok között feltűnt, hogy Kill all Jews

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elnézést kért a Twitter, miután a legaktívabb témákat listázó Trending Topics menüben feltűnt, hogy Kill all Jews, azaz Öljük meg az összes zsidót. A Twitter közleménye szerint a téma az egyik New York-i zsinagógán elkövetett vandál támadás után került be a Trending listába (ugyanis éppen ezt írták a vandálok a zsinagóga falára), de meg kellett volna akadályozniuk ezt.

A közleményben azt írják, korábban is leszedtek a listáról bizonyos bántó vagy rasszista kifejezéseket, megvan erre a módszerük és technikailag is képesek megtenni ezt, most egyszerűen csak nem kapcsoltak időben.

A BuzzFeed szerint 10 percen át volt látható a Trending listában a kifejezés. (The Hill)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.