Amióta legális a fű Kanadában, nem tudnak annyit termeszteni, amennyi kielégítené a keresletet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Arról ír a Vice, hogy mióta október 17-től legális a marihuána Kanadában, az összes termesztő azzal küzd, hogy egyszerűen nem tudnak annyi füvet előállítani, amennyire a vásárlóknak szükségük lenne.

Az a helyzet, hogy ugyan tartományonként szabályozzák a marihuána-kiskereskedelmet, de szövetségi szinten hagyják jóvá, hogy ki hogyan, mennyi füvet termeszthet. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy képtelenek elég gyorsan elég sok füvet gyártani ahhoz, hogy minden vevő betéphessen végre.

Már a legalizáció utáni napokban problémát okozott a túl nagy kereslet, most viszont már ott tartanak, hogy a rendelés 2 hetes csúszást is eredményezhet, vagy akár spontán lemondhatják a kiszállítást. Erre ráerősít az is, hogy a postások sztrájkoltak.

A Vice szerint mindenesetre sokan visszatértek a szürke zónába, és újra a dílerükhöz fordultak. A „szakmában” érintettek azt mondták a lapnak, hogy szerintük ez csak rövidtávú probléma, és hamarosan minden vevő hozzájuthat a cucchoz.

Az első 24 órában több mint 100 ezer fogyasztó vásárolt, a Bloomberg szerint pedig az első két héten több mint 1000 ember fordult a hatóságokhoz panasszal. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.