Donald Trump saját fantasztikus sikereként értékelte a félidős választást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Óriási siker ma éjjel, köszönöm mindannyiuknak!" - ez volt Donald Trump első reakciója a félidős választás eredményeire. Annak fényében, hogy a republikánusok nagy többséggel elbukták a képviselőházi választásokat, Trump nyilatkozata talán túlzónak hat. De ha figyelembe vesszük, hogy a republikánusoknak nemhogy megőrizniük, de még növelniük is sikerült szenátusi többségüket, Trumpnak valóban van oka a büszkeségre:

a félidős választásokon az elnök pártja rendszerint le szokott szerepelni,a republikánusoknak viszont most sikerült a ritka bravúr, hogy a törvényhozás egyik házában erősödjenek. Az elmúlt 105 évben csupán öt alkalommal fordult elő, hogy az elnök pártja bővítse többségét a szenátusban.

Trump így Ben Stein kommentátor szavait idézve fényezhette önmagát a Twitteren:

Stein ugyanis a szenátusi sikereket egyértelműen Trumpnak tulajdonítja. "Ez a Trump-varázs, ő a varászló" - írta. Ez annyiban feltétlenül igaz, hogy a republikánusok négy olyan államban győzték le a regnáló demokrata szenátort, ahol az elnökválasztást Trump nyerte, és ahol a jelek szerint a mai napig őrzi népszerűségét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.