Kassai megint világhírű lett azzal, ami egyesek szerint minden idők legviccesebb kamutizenegyese volt

sport
2018 november 08., 09:37
comments 81
  • Guardiola elismeri.
  • Sterling bocsánatot kér miatta.
  • A Times futballtörténeti perspektívába helyezi.
  • Róla szól a csütörtöki sportsajtó.
  • Miatta zakatol a Globális Mémgyár.
  • Kassai játékvezető a csúcsra jutott, amikor Raheem Sterling csatár belerúgott a földbe, ő pedig befújta erre a tizenegyest.
link Forrás

Az Év emberének lenni a Time magazinban. Pufimellényes cégfelvásárlókkal koktélozni a Sziget VIP-jének belső VIP-jén belüli VIP-pultnál. Lovagi címet kapni a Királynőtől. Bejelentkezés nélkül leülni bármelyik étteremben. Feljutni a Magánrepülőre.

A siker megfoghatatlan kategória ugyan, de vannak neki mindenki által elfogadott mértékegységei.

Ha az ember labdarúgással foglalkozik, ezek közé tartozik, ha véleménycikket írnak róla az angol sportsajtó egyik legendás focirovatában, például a Times-éban. Hát még ha ilyeneket írnak benne:

„Ez volt minden idők legrosszabb tizenegyesfújása?

Valószínűleg.”

Majd azzal folytatják, hogy

„Szerda este Raheem Sterling lett - legalábbis a tudomásunk szerint - az első olyan futballista, aki ellen a saját nagylábujja követett el szabálytalanságot.”

Kassai Viktor szerencsés ember, hiszen azzal az egyszerű akciójával sikerült ennyire híressé válnia, hogy a Manchester City-Sahtar BL-meccsen ezt az esetet látva röviden belefújt a sípjába:

link Forrás

A tényt, hogy ezzel micsoda globális röhögéshullámokat kavart, mi sem mutatja jobban, hogy a jelenetet a fociszakma J.K. Rowling-szintű Twitter-királya, Gary Lineker twitterjéről idézhettem.  

Az eset annyira kivételes volt, hogy a meccs utáni sajtótájékoztató - hiába nyert 6-0-ra a City - főleg az amúgy nem sokat osztó vagy szorzó tizenegyesről szólt. Pep Guardiola, a Manchester City edzője például elismerte, hogy az oldalvonal mellől is azonnal látta, hogy ez nyilvánvalóan nem volt tizenegyes. Annyira nyilvánvalóan nem, hogy a következő kérdés az volt, magának a földbe rúgó Sterlingnek nem lett volna-e kutya kötelessége azonnal figyelmeztetni Kassait, hogy hülyeséget csinált. Bár Guardiola azt mondta, hogy szerinte nem feltétlenül- igaz azzal a veretes érvvel megtámogatva, hogy egy másik meccsen meg egy szemét liverpooli sunyított el egy hasonlót - a jelek szerint maga Sterling is úgy érezte, hogy ezt illett volna bemondania, a meccs után nem sokkal ugyanis nyilvánosan bocsánatot kért  Kassaitól.  

Van olyan brit szaklap, ami annyiban menti fel Kassait, hogy az esetnél olyan rosszul a játék mögött helyezkedett, hogy onnan még ezt a teljesen nyilvánvaló esetet sem láthatta jól, ellentétben az alapvonali segítőjével, aki bezzeg igen.

Kassai ugyanakkor olyan határozottsággal ítélte meg a nemlétezőt, hogy az angol szaksajtóban egyből azt az esetet idézték fel, amikor a fiatal Robbie Fowler hasonló szituációban, egy Liverpool-Arsenal rangadón egyszerűen NEM tudta meggyőzni az ő javára tizenegyest fújó bírót arról, hogy NEM Seaman kapus szabálytalansága miatt esett el, hanem magáról. 

Hogy a Mémgyárban és a Viccüzemben mi történt Kassai megtévelyedése után, azt minden kortárs emberi lény sejtheti:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

És végül pár jelző a világsajtó címeiből:

Washington Post: Nevetséges
Express: Sokkoló
Telegraph: Bizarr
Canberra Times: Nevetséges
Reuters: Komédia
Business Ghana: Bizarr
La Vanguardia: Botrányos és nevetséges

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.