Nagy-Britanniában már árulják a vérző vegánburgert

Pár hónap csúszással, de megérkezett Nagy-Britanniába a kultikus vegán élelmiszergyártó, az amerikai Beyond Meat (Húson túl) idei slágere, a

vérző növényburger!A Beyond Burger névre keresztelt terméket a Tesco kezdi árulni, ahol a hagyományos húspogácsák mellett találhatják majd meg a vevők. A Beyond Meat nem laborban előállított frankenburger, hanem ténylegesen és teljes mértékben vegán, vagyis állati eredetű tápanyagot nyomokban sem tartalmaz. Minden pogácsa 20 gram növényi, borsóból nyert fehérjét, kókuszolajat és burgonyakeményítőt tartalmaz, a színét pedig céklalé adja, és ez adja a vérző hatást is.

A Beyond Burgert augusztusban tervezték bevezetni Nagy-Britanniában, de az USA-ban akkora volt a kereslet, hogy egyszerűen képtelenek voltak kielégíteni még a brit igényeket is. Pedig a vérző vegánburger egyáltalán nem olcsó, két pogácsa 5,50 fontba, vagyis bő kétezer forintba kerül majd, ennyiért akár hat száz százalékos marhahúspogácsát is lehetett venni nyáron az Aldiban.

A vegánburger az Egyesült Államokban tarolt, ott már tízezernél is több élelmisezrboltban árulják, és még tízezernél is több étteremben is felkerült az étlapra. (Via The Guardian)