Gyerekvontatású Porschéval érkezett meg a máltai kisvárosba az új katolikus pap

Málta kisebbik északi szigetén, Gozón új plébánost kapott Zebugg falu. Gwann Sultana a település határától az új templomáig egy Porsche Boxster típúsú sportkocsiban tette meg az utat. Úgy, hogy az autót alsós gyerekekek vontatták kötéllel.

Az esetről ennek a cikknek az írása közben még fent volt egy facebookos videó:

Amit pont közben tettek elérhetetlenné, de itt egy screenshot róla:

Tamás, akitől a tippet kaptuk, megkérdezte egy máltai barátjáról, hogy elterjedt szokás-e az ilyesmi arrafelé. A válasz, tömören: nem. Kicsit részletesebben és angolul:

Annyira nem, hogy a közösségi médiában kipattant témát felkapta a helyi sajtó is. A sztoriról szóló első cikkben  a gyerekvontatás tényét a címben emelték ki ugyan, de ennyi, az írásban nem is kutatták, mi lehetett a bizarr rituálé oka. 

A Times of Malta továbbment és az imént sikerült elérniük magát a főszereplőt, aki egészen különösen reagált a kérdésekre:

"Elnézést, de ez nekem egész egyszerűen nem téma, néhány komment pedig egyszerűen igazságtalan."

- mondta ugyanis a Timesnak.

Hogy utána arra való hivatkozással tagadjon meg minden további érdemi reakciót, hogy

"akárhogyan is kommentelném, azt mindenképpen kiforgatnák a szövegösszefüggésből." 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.