Gyerekvontatású Porschéval érkezett meg a máltai kisvárosba az új katolikus pap

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Málta kisebbik északi szigetén, Gozón új plébánost kapott Zebugg falu. Gwann Sultana a település határától az új templomáig egy Porsche Boxster típúsú sportkocsiban tette meg az utat. Úgy, hogy az autót alsós gyerekekek vontatták kötéllel.

Az esetről ennek a cikknek az írása közben még fent volt egy facebookos videó:

Amit pont közben tettek elérhetetlenné, de itt egy screenshot róla:

Tamás, akitől a tippet kaptuk, megkérdezte egy máltai barátjáról, hogy elterjedt szokás-e az ilyesmi arrafelé. A válasz, tömören: nem. Kicsit részletesebben és angolul:

Annyira nem, hogy a közösségi médiában kipattant témát felkapta a helyi sajtó is. A sztoriról szóló első cikkben  a gyerekvontatás tényét a címben emelték ki ugyan, de ennyi, az írásban nem is kutatták, mi lehetett a bizarr rituálé oka. 

A Times of Malta továbbment és az imént sikerült elérniük magát a főszereplőt, aki egészen különösen reagált a kérdésekre:

"Elnézést, de ez nekem egész egyszerűen nem téma, néhány komment pedig egyszerűen igazságtalan."

- mondta ugyanis a Timesnak.

Hogy utána arra való hivatkozással tagadjon meg minden további érdemi reakciót, hogy

"akárhogyan is kommentelném, azt mindenképpen kiforgatnák a szövegösszefüggésből." 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.