Gyerekvontatású Porschéval érkezett meg a máltai kisvárosba az új katolikus pap

Málta kisebbik északi szigetén, Gozón új plébánost kapott Zebugg falu. Gwann Sultana a település határától az új templomáig egy Porsche Boxster típúsú sportkocsiban tette meg az utat. Úgy, hogy az autót alsós gyerekekek vontatták kötéllel.

Az esetről ennek a cikknek az írása közben még fent volt egy facebookos videó:

Amit pont közben tettek elérhetetlenné, de itt egy screenshot róla:

Tamás, akitől a tippet kaptuk, megkérdezte egy máltai barátjáról, hogy elterjedt szokás-e az ilyesmi arrafelé. A válasz, tömören: nem. Kicsit részletesebben és angolul:

Annyira nem, hogy a közösségi médiában kipattant témát felkapta a helyi sajtó is. A sztoriról szóló első cikkben  a gyerekvontatás tényét a címben emelték ki ugyan, de ennyi, az írásban nem is kutatták, mi lehetett a bizarr rituálé oka. 

A Times of Malta továbbment és az imént sikerült elérniük magát a főszereplőt, aki egészen különösen reagált a kérdésekre:

"Elnézést, de ez nekem egész egyszerűen nem téma, néhány komment pedig egyszerűen igazságtalan."

- mondta ugyanis a Timesnak.

Hogy utána arra való hivatkozással tagadjon meg minden további érdemi reakciót, hogy

"akárhogyan is kommentelném, azt mindenképpen kiforgatnák a szövegösszefüggésből." 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.