Egy nő átment az amerikai különleges alakulatok felmérőjén

Az amerikai hadseregben 2016 óta szolgálhatnak nők harctéri posztokon is. Az első tengerészgyalogos gyalogsági katonanők 2017 januárjában álltak szolgálatba.Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A minap egy nő is teljesítette a különleges erők felmérését, így a válogatáson tovább jutva esélye lett rá, hogy ő legyen az első nő, akit beválogatnak a Zöld sapkások közé, az amerikai hadsereg elitalakulatába.

Loren Bymer, az amerikai hadsereg Különleges Erők Parancsnokságának szóvivője szerint a nő, akit leendő hivatása titkosságára tekintettel nem neveztek meg, most a különleges alakulatok kvalifikációs kurzusára készül, ha azon átesik, akkor lehet a különleges erők tagja.

A nő tehát eddig a különleges erők 24 napos felmérőjét teljesítette, ezen a jelöltek mentális és fizikai állóképességét tesztelik. 2016 januárja óta, amióta az amerikai védelmi minisztérium nők jelentkezését is elfogadja harci pozíciókra, már több nő is próbálkozott a teljesítésével, egészen mostanáig sikertelenül.

Pár nappal az első sikeres felmérő előtt Jim Mattis védelmi miniszter még arról beszélt, hogy korai elbírálni a gyalogsági pozíciókat a nők előtt is megnyitó gyakorlatot, amit, mint mondta, az elődjétől örökölt. Szerinte egyelőre túl kicsi a minta ahhoz, hogy el tudják bírálni, sikeres-e. De azt is hozzátette, hogy minisztériuma "minden esélyt megad ahhoz, hogy sikeres lehessen, ha tud". (Via CNN)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.