Írországban kirobbant a bugyilázadás

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Csak nézzék meg hogyan öltözött. Csipkés tangát viselt" - vett elő egy érvet egyenesen a 19. századból egy nemi erőszakkal vádolt ír férfi védőügyvédje a tárgyaláson. A bíróság felmentette a vádlottat, de a botrány már elkerülhetetlen volt.

Miután az Irish Examiner napilap részletesen ismertette a bíróság ítéletét, a dublini Erőszak-krízisközpont vezetője a védőt bírálta. Az ítélet jogosságát nem kérdőjelezte meg, de azt fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a jogrendszer, amelyben a mai napig általános az áldozathibáztatás, reformra szorul.

Nők százai gondolják ugyanezt: a Twitteren hamar terjedni kezdett a #ThisIsNotConsent, vagyis az #EzNemBeleegyezés hashtag, amivel alsóneműjükről posztoltak képeket. A tiltakozás egészen az ír parlamentig jutott, ahol Ruth Coppinger képviselő felszólalása közben rántott elő egy csipkés bugyit. "Talán zavarba ejtő, hogy egy tangát mutogatok itt. Mit gondolnak, egy nemi erőszak áldozata vagy egy nő hogy érezheti magát, ha a bugyiját a bíróságon mutogatják?" - mondta.

Az eset országszerte tiltakozásokat váltott ki, Cork városában, ahol az ítéletet hozták, kb. kétszáz nő vonult a városháza elé, aminek a lépcsőjére bugyikat szórtak. Dublin főterén pedig szárítózsinórt feszítettek ki, a tiltakozók arra csíptették fel csipkés bugyijaikat. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.