Megrögzött hazudozóként mutatták be az ausztrál színésznőt, 900 millió forintnyi kártérítést kellett volna fizetnie a német lapkiadónak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rebel Wilson színésznő csak a tíz százalékát kaphatja a rekordösszegű, 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forintos) kártérítésnek, fellebbezését elutasították - írták a helyi lapok pénteken.

Fotó: Rich Fury/AFP

A 38 éves Wilson, A tökéletes hang és a Koszorúslányok sztárja rágalmazási ügyben indított pert a Bauer Media német lapkiadó ellen, amely egy magazinja cikkeiben megrögzött hazudozónak festette le a színésznőt. A bíróság 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forint) kártérítés megfizetésére utasította a kiadót, amely rekordösszegnek számít ausztrál rágalmazási ügyekben. 

A kiadó fellebbezést nyújtott be, a fellebbviteli bíróság pedig júniusban 600 ezer ausztrál dollárra (123 millió forintra) csökkentette a kártérítési kötelezettséget.
Wilson korábban bejelentette, hogy a milliós kártérítést jótékony célra utalja át.
A színésznő a tavaly lezajlott perben sikerrel érvelt a bíróság előtt arról, hogy a kiadó által 2015-ben róla közölt nyolc cikk lejáratta őt, és az írások miatt esett el két fontos filmszereptől. 

A Victoria állambeli bíróság eredetileg 650 ezer ausztrál dollárt ítélt meg a színésznőnek a rágalmazás miatti sérelemért, és további 3,91 millió ausztrál dollárt a két elvesztett szerep miatti kárpótlásul. 

A fellebbviteli bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy Wilson azt végül is nem bizonyította, hogy a Bauer Media volt a felelős az elvesztett szerepekért.

A színésznő nem nyugodott bele az ítéletbe, ám az eredeti hatalmas összeget követelő fellebbezését az ausztrál Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította, Wilsonnak pedig be kell érnie 600 ezer ausztrál dollárral, az első fokon megítélt kártérítés töredékével. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.