Megrögzött hazudozóként mutatták be az ausztrál színésznőt, 900 millió forintnyi kártérítést kellett volna fizetnie a német lapkiadónak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rebel Wilson színésznő csak a tíz százalékát kaphatja a rekordösszegű, 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forintos) kártérítésnek, fellebbezését elutasították - írták a helyi lapok pénteken.

Fotó: Rich Fury/AFP

A 38 éves Wilson, A tökéletes hang és a Koszorúslányok sztárja rágalmazási ügyben indított pert a Bauer Media német lapkiadó ellen, amely egy magazinja cikkeiben megrögzött hazudozónak festette le a színésznőt. A bíróság 4,56 millió ausztrál dolláros (925 millió forint) kártérítés megfizetésére utasította a kiadót, amely rekordösszegnek számít ausztrál rágalmazási ügyekben. 

A kiadó fellebbezést nyújtott be, a fellebbviteli bíróság pedig júniusban 600 ezer ausztrál dollárra (123 millió forintra) csökkentette a kártérítési kötelezettséget.
Wilson korábban bejelentette, hogy a milliós kártérítést jótékony célra utalja át.
A színésznő a tavaly lezajlott perben sikerrel érvelt a bíróság előtt arról, hogy a kiadó által 2015-ben róla közölt nyolc cikk lejáratta őt, és az írások miatt esett el két fontos filmszereptől. 

A Victoria állambeli bíróság eredetileg 650 ezer ausztrál dollárt ítélt meg a színésznőnek a rágalmazás miatti sérelemért, és további 3,91 millió ausztrál dollárt a két elvesztett szerep miatti kárpótlásul. 

A fellebbviteli bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy Wilson azt végül is nem bizonyította, hogy a Bauer Media volt a felelős az elvesztett szerepekért.

A színésznő nem nyugodott bele az ítéletbe, ám az eredeti hatalmas összeget követelő fellebbezését az ausztrál Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította, Wilsonnak pedig be kell érnie 600 ezer ausztrál dollárral, az első fokon megítélt kártérítés töredékével. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.