Nem indul el a bajor CSU elnökségéért Manfred Weber

külföld
2018 november 17., 17:59
comments 88

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, a CSU alelnöke. Ezt maga Weber közölte a Bildnek adott interjújában, amiből a dpa német hírügynökség részleteket közölt.

photo_camera Fotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

Weber az interjúban azt mondta, mivel az Európai Néppárt (EPP) ún. csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért száll harcba, „pártelnöki minőségben nem áll rendelkezésre”.

„Nagy lehetőség pártomnak, hogy egy CSU-s politikus, aki a teljes EPP-t vezeti az európai parlamenti választásokon, európai bizottsági elnök lehet” – indokolta a döntését Weber, aki szerint ez teljesen új távlatokat nyitna meg a CSU előtt.

Webert november 8-án megválasztották az Európai Néppárt csúcsjelöltjévé. Ha az EPP megint a legerősebb frakció lesz a májusi választások után, Webernek nagy esélye lesz arra, hogy felváltsa Jean-Claude Junckert a bizottság élén.

Weber pénteken a Handelsblattnak még azt mondta: összeegyeztethetőnek tartja a brüsszeli bizottság és a müncheni központú párt elnöki tisztségét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.