Nem indul el a bajor CSU elnökségéért Manfred Weber

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, a CSU alelnöke. Ezt maga Weber közölte a Bildnek adott interjújában, amiből a dpa német hírügynökség részleteket közölt.

Fotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

Weber az interjúban azt mondta, mivel az Európai Néppárt (EPP) ún. csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért száll harcba, „pártelnöki minőségben nem áll rendelkezésre”.

„Nagy lehetőség pártomnak, hogy egy CSU-s politikus, aki a teljes EPP-t vezeti az európai parlamenti választásokon, európai bizottsági elnök lehet” – indokolta a döntését Weber, aki szerint ez teljesen új távlatokat nyitna meg a CSU előtt.

Webert november 8-án megválasztották az Európai Néppárt csúcsjelöltjévé. Ha az EPP megint a legerősebb frakció lesz a májusi választások után, Webernek nagy esélye lesz arra, hogy felváltsa Jean-Claude Junckert a bizottság élén.

Weber pénteken a Handelsblattnak még azt mondta: összeegyeztethetőnek tartja a brüsszeli bizottság és a müncheni központú párt elnöki tisztségét. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.