Hazudott a bevándorlási hivatal Gruevszki-ügyben, rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hív össze a Jobbik

POLITIKA
2018 november 20., 16:41
comments 295
photo_camera Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a parlamentben Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Közleményben tájékoztatta a sajtót Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő arról, hogy pártja nevében rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hívott össze szerdára. Mirkóczki, aki a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke is egyben, a levélben azt írta, 

„magyarázatot várok arra, hogy ki a felelős azért, hogy az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát. A Gruevszki-botránnyal kapcsolatban a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették” 

Mirkóczki kedd kora délután az Indexnek nyilatkozott arról, hogy a parlament nemzetbiztonsági ülésén Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vezetője azt mondta, 

„ Gruevszki kérelmének elbírálása még nem zárult le és az egy hosszadalmas folyamat, sokáig tart majd”.

Mindez kevéssel azelőtt, majdhogynem egy időben történt azzal, hogy a kormányközeli Magyar Idők megírta: a hivatal befogadta Gruevszki kérelmét és a volt macedón kormányfő menekültstátuszt nyert Magyarországon. Alig másfél órán belül az értesülést Gruevszki maga erősítette meg Facebook-oldalán.

photo_camera Benkõ Tibor, a honvédvezérkar fõnöke, Papp Károly országos rendõrfõkapitány, és Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal fõigazgatója Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Mirkóczki azt is nehezményezte az Indexnek adott nyilatkozatban, hogy a hivatal vezetője gyakorlatilag semmilyen információt nem adott ki Gruevszkiről a kérdések „személyes jellege” miatt, holott csak arra lett volna kiváncsi, milyen formában segítették Albániából Magyarországra az egykori elnököt a magyar hatóságok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.