Vajna: Az volt a feladat, hogy 4 éven belül nyerjünk egy Oscart, sikerült

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ATV vendége volt kedden a Magyar Nemzeti Filmalap elnöke, a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna, akit Jakupcsek Gabriella kérdezett showműsorában. 

Ilyen környezetben azt vártuk volna, hogy végre kicsit többen megismerhetünk Vajna hétköznapjaiból, Andrásból, az emberből, de sajnos csalódnunk kellett, mert a műsor „szakmai PR” célokat szolgált. 

Fotó: Jakupcsek Gabriella Facebook

Vajnát egyre többen ostorozzák a jobboldali kulturkampfban, amiért a (lelibsizett) Szász Jánossal közösen forgat filmet Nándorfehérvárról mások helyett, ezért most mindkettőjük elmondhatta, miért lesz monumentális győzelem a film, és miért fogja imádni a kulturális jobboldal (is). 

A film előkészítésére az alap 91 millió forintot különített el, de a produkció költségvetése biztosan több milliárdra rúg majd.   

Szerencsére a műsor első felében Vajna kapott egy 10 percet, hogy dícsérje filmügyi munkásságát, amit egyébként tényleg lehet méltatni, csak a szorult helyzetre való tekintettel a biztos kicsit túlzásokba esett. Arról beszélt, hogy két év alatt 5 millióról 400 millióra tornázta (!) fel a nemzetközi filmszervíz-forgalmat Budapesten, és teljesítette másik küldetését is: 

„Az volt a feladat 4 éven belül nyerjünk egy Oscart. Sikerült.” 

Vajnának kényelmes tere nyílt, hogy elmondja, mennyire jól érzik magukat a sztárok Budapesten, Will Smith a Lánchíd tetején, Schwarzenegger Orbán Viktorral, és hogy mennyire szeretnek idejárni a nemzetközi producerek, mert olcsón és jó minőségben tudnak forgatni - egyedül Jakupcsek zavarta a műsort, amikor előre felmondta Vajna önfényezését, aki így aztán néha kereste a szavakat. 

Vajna, Jakupcsek, Szász, TenkiFotó: Jakupcsek Gabriella Facebook

A végén a műsorvezető 30 éves Rambo- és Terminátor-sztorikat próbált kiszedni Vajnából, csak hogy véletlenül se kelljen valami aktualitásról beszélni.

Nem mintha elvárható lett volna, hogy egy ilyen műsorban a jobboldali kulturkampf vagy a TV2 körüli kavarásba belemenjenek, de legalább Vajna Tímea vagy Dobó Kata szakmai pályájáról elfért volna egy-egy kérdés.

A végén Tenki Réka és Szász János is beült a stúdióba, és hárman győzködték a sorok közt az egyre forrongó kulturjobboldalt, hogy nem kell félni a Nándorfehérvártól, drága lesz, de nemzeti, úgyhogy meg fogja érni. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.