Velencében megbírságoltak egy férfit, mert a gyereke a Szent Márk téren rollerezett

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

A velencei rendőrség 66,8 eurós bírságra ítélt egy férfit, akinek az négyéves fia a  Szent Márk téren rollerezett. A rendőrség szerint az elektromos rollerben tiltott gyorsító volt építve. Az eset még szeptemberben történt, de a velencei férfi csak most kapta meg a csekket. Egy régi szabály szerint a város forgalmas részein 10 éve alatti gyerekek nem rollerezhetnek. 

Jacopo Caruti teljesen kiakadt a büntetés miatt. Szerinte a fia nem őrült módjára száguldozott a tömegben. Most 60 napja van, hogy befizesse a bírságot. 

Velencében nemrég szigorodtak a szabályok. A következő három évben tilos megnyitni olyan új gyorskajáldát vagy más vendéglátóipari egységet, amely köztéren fogyasztható ételeket, például kebabot vagy pizzát kínál. Azt akarják megakadályozni, hogy a turisták a hidakon vagy a templomok lépcsőjén piknikezzenek és összekoszolják a várost.  A jelenleg is üzemelő ilyen helyeknek kötelező eltakarítaniuk az utcáról minden esetleges ételmaradékot, papírfecnit és a cigarettacsikk-gyűjtőket is. (Guardian/MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.