Velencében megbírságoltak egy férfit, mert a gyereke a Szent Márk téren rollerezett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A velencei rendőrség 66,8 eurós bírságra ítélt egy férfit, akinek az négyéves fia a  Szent Márk téren rollerezett. A rendőrség szerint az elektromos rollerben tiltott gyorsító volt építve. Az eset még szeptemberben történt, de a velencei férfi csak most kapta meg a csekket. Egy régi szabály szerint a város forgalmas részein 10 éve alatti gyerekek nem rollerezhetnek. 

Jacopo Caruti teljesen kiakadt a büntetés miatt. Szerinte a fia nem őrült módjára száguldozott a tömegben. Most 60 napja van, hogy befizesse a bírságot. 

Velencében nemrég szigorodtak a szabályok. A következő három évben tilos megnyitni olyan új gyorskajáldát vagy más vendéglátóipari egységet, amely köztéren fogyasztható ételeket, például kebabot vagy pizzát kínál. Azt akarják megakadályozni, hogy a turisták a hidakon vagy a templomok lépcsőjén piknikezzenek és összekoszolják a várost.  A jelenleg is üzemelő ilyen helyeknek kötelező eltakarítaniuk az utcáról minden esetleges ételmaradékot, papírfecnit és a cigarettacsikk-gyűjtőket is. (Guardian/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.