A román rendőrség lefoglalta Lugos város 15 méteres karácsonyfáját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Még december sincs, de az erdélyi Lugos karácsonyfája több kalandon is túl van. Az önkormányzat által vásárolt 15 méteres fenyő néhány nappal ezelőtt hallatott magáról: 

úgy sikerült bevonszolni a városközpontba, hogy több autót is összetörtek. 

A Főtér.ro. beszámolója szerint a rendőrök egyrészt a károkozás miatt bírságolták meg a szállítókat, másrészt azért, mert a járművűknek sem kötelező biztosítása, sem érvényes műszakija nem volt. És csak ezután jött az ügy:

a rendőrök elkérték a fa iratait is, amit nem tudtak átnyújtani.

Az eredetigazoló dokumentumok hiánya miatt a rendőrség az előírásoknak megfelelően elkobozta a fát. A szabályok szerint ilyenkor tűzifának aprítják fel, de az erre felkért helyi erdészet megmentette az ünnepet,

és fűrészelés helyett felajánlotta a fenyőt karácsonyfának az önkormányzatnak.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.