Két magyar film is versenyez a legjobb 60 másodperces, mobillal forgatott filmek nemzetközi versenyén

14. alkalommal rendezik meg idén a francia Mobile Film Fesztivált, és mivel idén 70 éves Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, a verseny emberi jogi fókuszt kapott. Az EU, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a YouTube Creators for Change nevű projektje által támogatott pályázatra 81 országból 715 alkotás érkezett, ezekből válogatták ki a döntős 51 alkotást. 

Pályázni egy egy perc hosszú, mobillal rögzített filmmel lehetett, aminek a témája az emberi jogokért történő kiállás. Az 51 kiválasztott film 19 országból érkezett, kettő pedig Magyarországról.

Az egyik alkotás a Bérlők, Regős Ábel filmje, Farkas Franciska és Csányi Dávid szereplésével: 

A másik magyar alkotás a Klopfstein-László Bálint által rendezett Cycle: 

A többi filmet itt lehet megnézni. A zsűriben ismertebb színészek, így Amber Heard és Caterina Murino is megtalálható, december 4-én hirdetnek majd győztest, a legjobb francia, nemzetközi és EU-s alkotó pedig 20-20 ezer eurót kap majd a következő filmje megvalósítására. De van közönségdíj is, a verseny honlapján legjobb értékelést kapó film alkotóját díjazzák majd háromezer euróval. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.