Már több mint 4,5 millióan dolgoznak

gazdaság
2018 november 28., 07:22
comments 52

A Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése szerint az augusztus-októberi három hónapos időszakban 

a foglalkoztatottak átlagos létszáma először lépte át a 4,5 milliót, 4 millió 502 ezer volt, 

57 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Életkori megoszlás szerint 

  • a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal, 69,8 százalékra emelkedett.
  • A 20-64 éves korcsoportban, amelyre az Európa 2020 stratégiában Európai Unió 2020-ra 75 százalékos célértéket tűzött ki, Magyarországon a foglalkoztatási ráta 1,1 százalékponttal 74,9 százalékra emelkedett.

A munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 

az egy évvel korábbihoz képest 11 ezer fővel, 173 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,3 százalékponttal, 3,7 százalékosra csökkent.

A beszámoló szerint a munkanélküliség átlagos időtartama 15,1 hónap volt, a munkanélküliek 41,1 százaléka legalább egy éve keresett állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számított. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.