Menedékkérők szexuális zaklatásával vádolnak egy norvég konzervatív ex-minisztert

külföld
2018 november 28., 17:54
comments 122
Svein Ludvigsen 2008-ban
photo_camera Svein Ludvigsen 2008-ban Fotó: STIAN LYSBERG SOLUM/AFP

Az ügyészség által közölt vád szerint a 72 éves Svein Ludvigsen, a Konzervatív Párt egykori halászati minisztere több év leforgása alatt három menedékkérőt is zaklatott szexuálisan.

Ludvigsen, aki különböző kormányzati pozíciókat viselt az elmúlt 18 évben, területért felelős kormányzóként követte el a bűncselekményeket. A vád azt állítja, hogy minden esetben visszaélt hatalmával, egy alkalommal pedig kihasználta áldozata kiszolgáltatott helyzetét. 

Az áldozatok felnőttkorúak voltak, de mind sokkal fiatalabb Ludvigsennél, egyikük szellemileg enyhén visszamaradott. 

A vád szerint erőszakra a kormányzó otthonában, nyaralójában, szállodákban, sőt  Tromsøi irodájában is sor került 2011 és 2017 között. 

Ludvigsent 2018 elején vették őrizetbe, de öt hét után kiengedték. Minden vádat tagad. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.