Somogy megye főjegyzője 20 milliós EU-s támogatásból épített egy vendégházat, ahol néha bulikat tart

A Somogy megyei Szentbalázson épített fel egy tájházat vendégfogadónak Sárhegyi Judit, Somogy megye főjegyzője 2015-ben. A pénzt egy EU-s támogatáson, a Leader-programban nyerte el hozzá, húsz millió forintot. A projekt célja a falusi turizmus fellendítése volt, írja az Átlátszó.

Mint a cikkből kiderül, a vendégházat nem adják ki, nincs benne különösebb forgalom.

„Érdeklődésünkre az arra járó falubeliek elmondták, hogy igen, ez a ház „főjegyző asszonyé, aki nem itt lakik”, sőt, nem is lakik itt senki. Ő csak havonta egyszer-kétszer „tart itt egy bulit” a barátaival, de amúgy üres a szépen rendben tartott ház. Igaz, semmilyen jelzés nem utal arra, hogy itt vendégfogadás folyna, ahogy a pályázati támogatás tényére utaló felirat, tábla sincsen.”

Az Átlátszó azt írja, sem a község idegenforgalmi adóbevételeiből, sem Sárhegyi nevén lévő cég eredményeiből nem látszik, hogy a fogadó működne. Mondok József, Izsák egykori polgármestere hasonló ügy miatt került bíróság elé, saját célra építtetett vadászházat. (Átlátszó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.