Somogy megye főjegyzője 20 milliós EU-s támogatásból épített egy vendégházat, ahol néha bulikat tart

A Somogy megyei Szentbalázson épített fel egy tájházat vendégfogadónak Sárhegyi Judit, Somogy megye főjegyzője 2015-ben. A pénzt egy EU-s támogatáson, a Leader-programban nyerte el hozzá, húsz millió forintot. A projekt célja a falusi turizmus fellendítése volt, írja az Átlátszó.

Mint a cikkből kiderül, a vendégházat nem adják ki, nincs benne különösebb forgalom.

„Érdeklődésünkre az arra járó falubeliek elmondták, hogy igen, ez a ház „főjegyző asszonyé, aki nem itt lakik”, sőt, nem is lakik itt senki. Ő csak havonta egyszer-kétszer „tart itt egy bulit” a barátaival, de amúgy üres a szépen rendben tartott ház. Igaz, semmilyen jelzés nem utal arra, hogy itt vendégfogadás folyna, ahogy a pályázati támogatás tényére utaló felirat, tábla sincsen.”

Az Átlátszó azt írja, sem a község idegenforgalmi adóbevételeiből, sem Sárhegyi nevén lévő cég eredményeiből nem látszik, hogy a fogadó működne. Mondok József, Izsák egykori polgármestere hasonló ügy miatt került bíróság elé, saját célra építtetett vadászházat. (Átlátszó)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.