Több szakkollégium tiltakozik a felsőoktatás helyzete miatt

Kiállnak a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett, és tilatkoznak a CEU megbélyegzése és politikai alapú üldöztetése ellen a Szakkollégiumi Mozgalom tagjai, bár nem az összes szakkollégium. 

Közleményükben többek között azt írják, „kiállunk a tudományos kutatás, tanulás és tanítás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett. Követeljük, hogy ne szüntessenek meg szakokat az egyetemmel való előzetes egyeztetés nélkül. Követeljük az egyetemi autonómia tiszteletben tartását és az egyetemek képzési programjával kapcsolatos érdemi szakmai vita lehetőségének megteremtését.”

Az aláírók: BME Építész Klub, ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium, ELTE Illyés Sándor Szakkollégium, Eötvös József Collegium hallgatói közössége, Kepes György Szakkollégium, Liska Tibor Szakkollégium, Mérei Ferenc Szakkollégium, SZTE Eötvös Loránd Szakkollégium, Simonyi Károly Szakkollégium
Társadalomelméleti Kollégium.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.