Több szakkollégium tiltakozik a felsőoktatás helyzete miatt

Tbg
oktatás
2018 november 30., 20:32
comments 39

Kiállnak a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett, és tilatkoznak a CEU megbélyegzése és politikai alapú üldöztetése ellen a Szakkollégiumi Mozgalom tagjai, bár nem az összes szakkollégium.

Közleményükben többek között azt írják, „kiállunk a tudományos kutatás, tanulás és tanítás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett. Követeljük, hogy ne szüntessenek meg szakokat az egyetemmel való előzetes egyeztetés nélkül. Követeljük az egyetemi autonómia tiszteletben tartását és az egyetemek képzési programjával kapcsolatos érdemi szakmai vita lehetőségének megteremtését.”

Az aláírók: BME Építész Klub, ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium, ELTE Illyés Sándor Szakkollégium, Eötvös József Collegium hallgatói közössége, Kepes György Szakkollégium, Liska Tibor Szakkollégium, Mérei Ferenc Szakkollégium, SZTE Eötvös Loránd Szakkollégium, Simonyi Károly Szakkollégium
Társadalomelméleti Kollégium.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.