Targoncával próbálta megölni Donald Trumpot egy észak-dakotai férfi

külföld
2018 december 03., 10:05
comments 173

Gregory Lee Leingang bűnösnek vallotta magát. A 42 éves észak-dakotai férfi bírósági vallomásában beismerte, hogy idén szeptemberben, Donald Trump észak-dakotai látogatásán merényletet tervezett az Egyesült Államok elnöke ellen. A terve az volt, hogy

lopott targoncájával felemeli és felborítja Donald Trump limuzinját, majd valahogy hozzáfér az elnökhöz, hogy megölje.

Tervében meglepően sokáig jutott, például ellopott egy targoncát, amivel még az elnöki karaván biztonsági okokból elzárt útvonalára is bejutott. De aztán elakadt, és lopott targoncáját hátra hagyva elmenekült a helyszínről. De elfogták, ő maga pedig végül beismerő vallomást tett.

A Grand Forks Herald bírósági tudósítása szerint Leingang kirendelt védője, Mihyelle Monteiro azzal mentegette védencét, hogy Leingang "súlyos pszichiátriai válsághelyzetet élt meg" a merénylet tervezése és kivitelezése idején. Mint mondta, Leingang ADHD-s és bipoláris, elzárása alatt pszichiáter és terapeuta is kezeli.

Leingang a merényletkísérlet napján gyújtogatott is, egy sportpálya szertárát és egy pártfogó felügyeleti irodát. A hatóságokkal kötött vádalku alapján a gyújtogatásokért tíz, a targonca ellopásáért öt év börtönre ítélték, és egy másik, az előbbiektől független betörés miatt még öt évre, így majd 2038-ban szabadulhat majd. (Via Buzzfeed News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.