Duterte ezreket öletett meg kábítószerezés miatt, most azzal kérkedik, hogy csúcstalálkozókon füvezik

A nemzetközi csúcstalálkozókon "marihuánát szívok, hogy ébren maradjak", viccelődött Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök pár nappal azután, hogy az Asean csúcstalállkozóján több találkozóját is lemondta, mert inkább szunyókált. Ez így talán még vicces is lenne, de Duterte hatalmát azzal alapozta meg, hogy gyakorlatilag lincshadjáratot indított a kábítószerfogyasztók ellen. Háborújának már több ezer, egyes becslések szerint több tízezer halálos áldozata van.

Duterte most, az Asean csúcstalálkozón történtekre reagálva arról beszélt, hogy ezek a csúcstalálkozók milyen "gyilkosak", és hogy a felkészülés során állandóan éjszakáznia kell. "Az én koromban ez már nem igazán zavar, mert marihuánát szívok, hogy ébren maradjak" - mondta, amit közönsége nagy kacajjal nyugtázott.

Majd később, amikor felvetették neki, hogy ez így egy kissé ellentmondásos nyilatkozat volt, azzal reagált, hogy "természetesen csak vicc volt, de senki sem akadályozhat meg engem a stílusomban". És a miheztartás végett még azt is megjegyezte, hogy mindenki "hülye", aki komolyan vette. Pár óra elteltével aztán újra vicces kedvében volt, mert amikor arról kérdezték, hogy mikor dönt majd a Mindanao szigetén kihirdetett statárium meghosszabbításáról, azt felelte, hogy "a következő kormányülésen felvetődhet a téma, a szívós szeánsz után, amikor már tisztábban látunk". (Via The Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.