Kovács Zoltán végre feltette a kérdést: van-e egyáltalán bárki a The New York Times szerkesztőségében, aki beszél magyarul?

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Ahogy kinevezték, munkához is látott a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. Kovács Zoltán a The New York Times és a The Guardian Magyarországgal foglalkozó cikkére válaszolt szerda este az abouthungary.com oldalon.

A brit lap CEU-val foglalkozó írását az államtitkár azért kifogásolta, mert annak szerzője "véletlenül a Central European University egy volt professzora, és "gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról". Kovács amúgy a CEU-n szerezte diplomáját.

"Álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt,"

a The New York Times szerkesztősége, folytatja az államtitkár. Szerinte a lap azt állítja, hogy 

"Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt. De nem mondanak semmit viszont a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról - beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált."

Kovács minden kérdések kérdésével zárja: 

"van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?"

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.