Navracsics még optimista a CEU-ügyében, jó lenne, ha folytathatnák, de más vélemények is vannak

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa pénteken nyilatkozott az Inforádiónak. Kérdezték arról is, hogy a CEU Bécsbe költözése kapcsán lezártnak tartja-e az egyetem ügyét Magyarországon.

Az oktatásért felelős uniós biztos, egykori fideszes politikus, a második és harmadik Orbán-kormány egykori minisztere elmondta, hogy ő még optimista abban a tekintetben, hogy

“esetleg megszületik az akarat arra, hogy ezt tárgyalásos úton rendezzék, és adott esetben a CEU akár folytathatja is a magyarországi működését”.

Hangsúlyozta, úgy tudja, hogy az egyetem Magyarországon akkreditált képzései Budapesten maradnak, és leszögezte,

ő az első perctől kezdve azt képviselte, jó lenne, ha a CEU folytathatná, de ezzel kapcsolatban más vélemények is vannak.

“Nem hallottam igazából olyan érvet, ami a mellett szólna, hogy jó az, hogy ha elmegy” - fejezte be a mondandóját az oktatási biztos a CEU-val kapcsolatban.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.