Navracsics még optimista a CEU-ügyében, jó lenne, ha folytathatnák, de más vélemények is vannak

oktatás
2018 december 07., 20:29
comments 191

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa pénteken nyilatkozott az Inforádiónak. Kérdezték arról is, hogy a CEU Bécsbe költözése kapcsán lezártnak tartja-e az egyetem ügyét Magyarországon.

Az oktatásért felelős uniós biztos, egykori fideszes politikus, a második és harmadik Orbán-kormány egykori minisztere elmondta, hogy ő még optimista abban a tekintetben, hogy

“esetleg megszületik az akarat arra, hogy ezt tárgyalásos úton rendezzék, és adott esetben a CEU akár folytathatja is a magyarországi működését”.

Hangsúlyozta, úgy tudja, hogy az egyetem Magyarországon akkreditált képzései Budapesten maradnak, és leszögezte,

ő az első perctől kezdve azt képviselte, jó lenne, ha a CEU folytathatná, de ezzel kapcsolatban más vélemények is vannak.

“Nem hallottam igazából olyan érvet, ami a mellett szólna, hogy jó az, hogy ha elmegy” - fejezte be a mondandóját az oktatási biztos a CEU-val kapcsolatban.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.