Kásler: A magyarságra mindig jellemző volt az a keresztény tradíció, hogy méltányolta a Kárpát-medencébe érkező többi nemzetet és a békés együttélésre törekedett

A Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén mondott beszédet az emberi erőforrások minisztere. Az MTI beszámolója szerint Kásler Miklós arról szólt, hogy a roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete. Kijelentette: 

"a magyarságra mindig jellemző volt az az ősi és keresztény tradíció, hogy méltányolta a Kárpát-medencébe érkező többi nemzetet és a békés együttélésre törekedett."

A miniszter szerint a két nép a jövőben is együtt tud élni, egyenlőként és egyenrangúként. De szerinte az "egyenlőség nem egyformaság, mert az Isten minden embert egyéniségként teremtett." Kásler hozzátette:

"a liberális világszemléletnek pedig éppen az a legnagyobb hibája, hogy egyenlőséget hirdetve egyformává akarja tenni a világon élő embereket. Nem veszik észre, hogy az egyenlőség alapja nem a liberalizmusban van, hanem a Bibliában kell keresni." 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.