Meghalt egy hétéves lány, miután elfogták az amerikai határőrök

Néhány órával az őrizetbe vétele után meghalt egy hétéves guetamalai, akit azért fogtak el az amerikai határőrök, mert illegálisan lépte át a mexikói-amerikai határt a családjával. A Washington Post szerint a lány, aki a múlt héten érkezett az Egyesült Államokba, kiszáradás és a sokk miatt halt meg. 

Nem sokkal azután, hogy a lányt és az apját elfogták a határőrök, a gyereknek rohama lett. Magas volt a testhőmérséklete, és megállapították, hogy már napok óta nem evett és nem ivott folyadékot sem. Majd nem sokkal azután, hogy helikopterrel az  El Paso-i kórházba szállították, újra kellett éleszteni, mert szívrohamot kapott. De nem sokkal később meghalt. 

Az elmúlt időszakban több ezer bevándorló érkezett az Egyesült Államokba. A többségük a Guatemalában, Hondurasban és El Salvadorban tapasztalható szegénység és erőszak miatt hagyta el az otthonát. (BBC/Washington Post)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.