Meghalt egy hétéves lány, miután elfogták az amerikai határőrök

külföld
2018 december 14., 18:07
comments 158

Néhány órával az őrizetbe vétele után meghalt egy hétéves guetamalai, akit azért fogtak el az amerikai határőrök, mert illegálisan lépte át a mexikói-amerikai határt a családjával. A Washington Post szerint a lány, aki a múlt héten érkezett az Egyesült Államokba, kiszáradás és a sokk miatt halt meg.

Nem sokkal azután, hogy a lányt és az apját elfogták a határőrök, a gyereknek rohama lett. Magas volt a testhőmérséklete, és megállapították, hogy már napok óta nem evett és nem ivott folyadékot sem. Majd nem sokkal azután, hogy helikopterrel az El Paso-i kórházba szállították, újra kellett éleszteni, mert szívrohamot kapott. De nem sokkal később meghalt.

Az elmúlt időszakban több ezer bevándorló érkezett az Egyesült Államokba. A többségük a Guatemalában, Hondurasban és El Salvadorban tapasztalható szegénység és erőszak miatt hagyta el az otthonát. (BBC/Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.