Meghalt egy hétéves lány, miután elfogták az amerikai határőrök

2018 december 14., péntek 18:07
159

Néhány órával az őrizetbe vétele után meghalt egy hétéves guetamalai, akit azért fogtak el az amerikai határőrök, mert illegálisan lépte át a mexikói-amerikai határt a családjával. A Washington Post szerint a lány, aki a múlt héten érkezett az Egyesült Államokba, kiszáradás és a sokk miatt halt meg.

Nem sokkal azután, hogy a lányt és az apját elfogták a határőrök, a gyereknek rohama lett. Magas volt a testhőmérséklete, és megállapították, hogy már napok óta nem evett és nem ivott folyadékot sem. Majd nem sokkal azután, hogy helikopterrel az El Paso-i kórházba szállították, újra kellett éleszteni, mert szívrohamot kapott. De nem sokkal később meghalt.

Az elmúlt időszakban több ezer bevándorló érkezett az Egyesült Államokba. A többségük a Guatemalában, Hondurasban és El Salvadorban tapasztalható szegénység és erőszak miatt hagyta el az otthonát. (BBC/Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt