A Fidesz szóvivője szerint a tüntetők nem szánkókra költik az összegyűjtött pénzt, hanem a Soros-hálózatnak adják

POLITIKA
2018 december 21., 20:52
comments 295

Én mindig nagy élvezettel hallgatom és nézem a Kutya Pártnak az akcióit meg a plakátjait, mert szerintem humorosak. Úgyhogy hajrá!” - mondta lelkesen Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kétfarkú Kutyapárt pénteki tüntetéséről az ATV-n.

De a többi ellenzéki megmozdulással már kevésbé volt elégedett. Ezekről Hidvéghi azt mondta, hogy továbbra sem hallgattatják el azokat, akik nem értenek egyet velük, csak azt kérik, hogy „minden véleménynyilvánítás, legyen az akár a parlamentben, legyen az akár az utcán egy demonstráció keretében, az békés maradjon és törvényes”. Úgy látja, hogy az utóbbi napok fejleményei pont abban újak, hogy a parlamenti obstrukció keretében a képviselők átléptek olyan szabályokat, amiket nem lett volna szabad. Szerinte a közmédia székházában is egyértelműen ez történt.

Azt mondta, hogy a köztévé azért nem hozta le az ötpontos ellenzéki petíciót, mert az ellenzéki képviselők akciója egy „elfogadhatatlan nyomásgyakorlás volt, egy visszaélés a képviselői jogosítványokkal”. Szerinte „nem mérhetetlen támogatottságú minipártok leszerepelt vezetői fogják megmondani azt, hogy mi hangozzon el akár a köztévé híradójában, akár más műsorokban”. 

Szerinte egyébként a tüntetéssorozat nem a túlóratörvényről szól, hanem, a hatalom megszerzéséről és az Orbán-kormány elleni támadásról, majd elmondta a Soros-hálózatról szóló összeesküvés-elméletét.

Amikor szóba került, hogy a tüntetők is gyűjtésbe kezdtek a Kossuth téren megrongált szánkók pótlásáért, arról beszélt, hogy szerinte másra fogják költeni a pénzt: „Attól tartok, hogy az ellenzéki szimpatizánsoknak az összegyűjtött pénze az majd a Soros-hálózatot fogja támogatni”. Mégpedig azért, mert szerinte ezek a módszerek, amiket használnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.