23 diák vesztette életét egy nepáli buszbalesetben

külföld
2018 december 22., 11:13
comments 19

Diákokat és tanáraikat szállító busz egy szakadékba zuhant Nepál nyugati részén, 23-an biztosan meghaltak.

A diákok, akik pénteken egy iskolai kirándulásból voltak hazatérőben, 16 és 20 év közöttiek voltak. Két tanáruk és az autóbusz vezetője szintén életét vesztette az ország egyik eldugott vidékén történt balesetben. Az autóbuszon összesen 37-én utaztak, közülük 22-en a baleset színhelyén, egy ember pedig a kórházba szállítás után halt meg. A sérültek száma tizennégy.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy a balesetet feltehetően gyorshajtás okozta.
Nepálban gyakoriak a közúti balesetek az utak és a járművek rossz állapota és a veszélyes vezetési stílus miatt. A héten az ország középső részén egy teherautó okozott balesetet, amelyben egy temetésről visszatérő húsz ember halt meg.

(MTI/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.