Pénteken szóltak a Hankook 3000 magyar dolgozójának, hogy nem lesz év végi bónusz

gazdaság
2018 december 23., 14:20

Az Index úgy tudja, hogy pénteken tették ki azt a hirdetményt a Hankook Tire rácalmási üzemében, amin az ügyvezető igazgató az ott dolgozó háromezer magyar munkavállalóval közli: nem olyanok a számok, mint ahogy várták, idén már biztos nem kapják meg az év végi bónuszt.

"A vállalat globális központjában a szokásosnál is tovább tart a döntési folyamat az év végi bónusz kifizetéséről. A végleges jóváhagyása ebben az évben már nem lesz meg. A tavalyihoz hasonló mértékű bónusz kifizetésére valószínűleg 2019 január első felében kerül sor,"

írja az Index szerint a közlemény. A lapnak egy felháborodott dolgozó azt panaszolta, hogy a cég nem volt korrekt velük szemben, mert a beígért bónuszt az októberi bérpapír már tartalmazta, sokan ezért már a pluszpénzzel kalkuláltak karácsonyra.Egyéni teljesítménytől függően dolgozónként 100-200 ezer forintról van szó.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.