Egy brit állampolgár a külügyminisztériumtól kért „belépőjegyet”a pápához, egy másik vega virslit akart szerezni az indiai követségen

külföld
2018 december 30., 14:35
comments 87
Boris Johnson, az időközben lemondott, nevetséges külügyminiszter gyerekekkel és norvég kollégájával
photo_camera Boris Johnson, az időközben lemondott, nevetséges külügyminiszter gyerekekkel és norvég kollégájával Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A brit külügyminisztériumhoz 2018-ban befutott legmeghökkentőbb állampolgári kérdéseket rangsorolták év végén.

  • Egy hívó az Egyesült Államokból érdeklődött a minisztériumnál, hogy az idén ki nyerte a BBC televízió Strictly Come Dancing címmel évente megrendezett, celebeket felvonultató, rendkívül népszerű táncversenyét.
  • Egy férfi azt kérdezte a Foreign Office ügyeletesétől, hogy hova küldhet egy másfél méteres fadarabot, amelyet a tengerparton talált, és amelyről az a benyomása támadt, hogy egy XVIII. századi brit hadihajó maradványa.
  • Olaszországban egy brit állampolgár esküvője megszervezésével kívánta megbízni a római brit nagykövetséget, egyben azt is kérte, hogy a diplomáciai képviselet javasoljon egy jó virágboltot, és szerezzen neki „belépőjegyet” a pápához.
  • A Kanári-szigetekről azzal telefonált egy brit turista, hogy a külügy eszközöljön ki számára egy másik szállodai szobát, mivel eredeti szobájába „betört” egy kóbor macska és az ágyra pisilt.
  • Egy férfi azt kívánta megtudni a londoni külügyminisztériumtól, hogy élnek-e vámpírok Lengyelországban. Azért fogott gyanút, mert egy lengyel hölgy, akivel egy online fórumon ismerkedett meg, még az első randevú előtt tudni akarta a vércsoportját.
  • Kuvaitban valaki kutyakölyköket ajánlott fel ingyen a helyi brit nagykövetség munkatársainak.
  • Bangkokból azzal a kéréssel telefonált egy férfi, hogy a minisztérium vegye fel a kapcsolatot az ő nevében egy helyi masszázsszalonnal, mivel a masszázs közben elaludt, és emiatt úgy érzi, hogy nem köteles kifizetni az intézmény által kért díjat.
  • Delhiből azt akarta megtudni egy telefonáló, hogy hány órakor nyit a helyi brit diplomáciai képviselet, mert úgy hallotta, hogy ott vegetáriánusok számára is megfelelő virslit árulnak, és szeretne belőle vásárolni.

A brit külügyminisztérium szóvivője a kivonatos összeállításhoz fűzött kommentárjában hangsúlyozta: a tárcához az idén több mint 330 ezer hívás futott be olyan brit állampolgároktól, akiknek valóban segítségre volt szükségük. Közülük 3400-an kórházba kerültek, 4900-at pedig őrizetbe vettek külföldön.

Hozzátette: a tárca sajnálatos módon nem tud tanácsadással szolgálni vámpírok, kóbor macskák vagy a BBC-táncverseny ügyében, és bármilyen szomorú, vegetáriánusoknak készült virsli árusítására sincs módja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.