Kósa Lajos: Volt a világon ismert rabszolgaság, Magyarországon nincs ilyen

kósa lajos
2019 január 10., 07:53
comments 228
link Forrás

Kósa Lajos értelmezte a fontos belpolitikai fejleményeket az Echo TV műsorában.

Előadóművészeti kérdés

Felmerült a kérdés, hogy a rendészeti bizottságban miért nem foglalkozott az ellenzéki képviselők MTVA-székházban történt kalandjaival, mire Kósa azt mondta, ez ellenzéki színjáték, „ami a tévészékháznál történt, az előadóművészeti kérdés, így forduljanak inkább a kulturális bizottsághoz”.

„Kunhalmi Ágnes visszapattan a zárt ajtóról... a Csillagok háborújában lehetett ilyet látni, amit Darth Vader a sötét erőt használta, mondta például, de szerinte szánalmas az egész.”

link Forrás

A január 19-re tervezett demonstrációról azt mondta: „Szombaton tüntetni? Sztrájkolni? Én meg meghirdetem, hogy az országot március 15-re munkabeszüntetésre hívom. 100 százalékos siker. Legalább a naptárat néznék meg.”

Kósa szerint a szakszervezetek rájöttek arra, hogy a sztrájkolni a túlóratörvény ügyében teljesen értelmetlen, mert „ha nem akarnak túlmunkát, akkor nem járulnak hozzá. Ennyi. Akkor nincsen”. 

„Ez olyan, mintha sztrájkolnának a kiflievés ellen. Azt úgy kell csinálni, hogy nem eszem kiflit, és kész.”

link Forrás

Magyarországon nincs rabszolgaság

„Volt a világon ismert rabszolgaság, Magyarországon nincs ilyen, és senki nem akar ilyet csinálni” - helyezte történelmi kontextusba a rabszolgatörvény néven ismertté vált intézkedéseket. 

Az egész politikai felfordulás egyébként az EP-kampány része Kósa szerint, a kormánynak szokatlan is „ez a műbalhé és fetrengőverseny”.

link Forrás

Ugyanakkor:

„Na de mi az ellenzék pozitív üzenete? Hogy jöjjön be minél több migráns? Mennyi? Egymillió, tízmillió, százmillió?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.