A méhek a gazdagokra utaznak

Brit kutatók négy angol városban vizsgálták a beporzó rovarok, főleg a méhek eloszlását, és azt találták, hogy a városok gazdagabb környékeit kedvelik. Hiába volt a kevésbé jómódú területeken is zöldterület, a méhek mégis inkább az előkelő részeken fordultak elő jóval nagyobb számban. 

Fotó: STR/NurPhoto

Ennek elég egyértelmű oka lehet a kutatók szerint: a gazdagabbaknak jellemzően többféle növény és így többféle virág fordul elő a kertjeikben. Ezt az összefüggést korábban is feltárták már. Eszerint a gazdasági-társadalmi státusz és a városi biodiverzitás között korreláció van. 

A kutatók egyben azt javasolták a városoknak, hogy ültessenek több virágot a parkokba és az egyéb zöldterületekre, hogy ezzel is több beporzó rovart vonzzanak oda.  (New Scientist)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.