A méhek a gazdagokra utaznak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Brit kutatók négy angol városban vizsgálták a beporzó rovarok, főleg a méhek eloszlását, és azt találták, hogy a városok gazdagabb környékeit kedvelik. Hiába volt a kevésbé jómódú területeken is zöldterület, a méhek mégis inkább az előkelő részeken fordultak elő jóval nagyobb számban. 

Fotó: STR/NurPhoto

Ennek elég egyértelmű oka lehet a kutatók szerint: a gazdagabbaknak jellemzően többféle növény és így többféle virág fordul elő a kertjeikben. Ezt az összefüggést korábban is feltárták már. Eszerint a gazdasági-társadalmi státusz és a városi biodiverzitás között korreláció van. 

A kutatók egyben azt javasolták a városoknak, hogy ültessenek több virágot a parkokba és az egyéb zöldterületekre, hogy ezzel is több beporzó rovart vonzzanak oda.  (New Scientist)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.