„Visszanyal a fagy” – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

A kora tavaszi idő csak átmeneti állapot, ugyanis pénteken egy hidegfront átvonulását követően hamar visszahódítja a fagyos levegő a Kárpát-medencét. Erről „Visszanyal a fagy” címmel számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. –

Mint írják, éjszaka egy hidegfront éri el az országot, a megnövekvő felhőzetből péntek délelőttig többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben hó. Később a csapadékrendszer fokozatosan kiszorul az országból, és a front mögött megkezdődik a száraz, több fokkal hidegebb levegő beáramlása.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a szél északnyugatira fordul, és élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 2-5 fok valószínű. 

Szombaton fagyos reggelre ébredhetünk, délután 0, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet. Napközben főként fátyolfelhők boríthatják be az eget, így leginkább szűrt napsütésre lehet készülni. Gyenge lesz a légmozgás, sok csapadék nem várható.

Vasárnap a felhős időben főleg délen, délkeleten számíthatunk hószállingózásra, havazásra. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. A fagyos reggel után, napközben -1, +2 fok várható.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.