Hadházy: Végrehajtót fogadok arra az esetre, ha Bayer Zsolt nem kér tőlem bocsánatot

POLITIKA
2019 január 18., 05:04
comments 384

Ha nem kér bocsánatot Bayer Zsolt, ismét bíróságra kerülhet az ügy, reagált Hadházy Ákos a publicista-megmondóember szerda blogposztjára. A független országgyűlési képviselő személyiségi jog megsértése miatt perelte be Bayert és a bíróság másodfokon is a politikusnak adott igazat: az ítélet szerint Bayer Zsoltnak a perköltségen túl 15 napja van, hogy fizessen 300 ezret a képviselőnek, és bocsánatot kell kérnie levélben, amit a blogján, ahol az írások megjelentek, 30 napig elérhetővé kell tennie. Bayer erre közölte: nem fog bocsánatot kérni, és ötforintosokban fogja kifizetni a megítélt összeget. A Népszavának Hadházy kijelentette:

"végrehajtót fogadok arra az esetre, ha Bayer Zsolt nem kér tőlem bocsánatot."

Hozzátette: feleslegesen gyűjti Bayer az ötforintosokat, a "jogszabály szerint csak ötven darab pénzérmét köteles bárkitől elfogadnia, ha pedig Bayer Zsolt ezt nem veszi figyelembe, külön végrehajtást indít ellene, hogy normálisan törlessze a bánatpénzt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.